Menü

A tojásfestés sosem volt még ilyen szórakoztató!

Két új módszer

Home » Szabadidő » DIY » A tojásfestés sosem volt még ilyen szórakoztató! - 03.2018

Nincs húsvét tojásfestés nélkül, de miért is ne vetnénk be új módszereket, amelyekkel különlegesebb tojásokat alkothatunk? Azt ugyan nem ígérjük, hogy az alábbi technikákkal való kísérletezgetés után alig kell majd takarítani, ám egy biztos: kicsik és nagyon is remekül szórakozhatnak alkotás közben és a végeredmény is káprázatos lesz!

Tojásfestés papírtörlőkendőkkel
Bár a papírtörlőkendőket a konyha tisztántartására szoktuk használni, ezúttal ezzel fogjuk megborítani a rendet. Húzzunk hát gumikesztyűt, vegyük elő az ételfestékeket és a papírtörlőkedőket, és lássunk neki az alkotásnak! A keményre főzött, majd kihűtött tojást tegyük egy papírtörlőkendő közepére. Csomagoljuk bele a tojást, a batyu tetejét pedig kössük be befőttes gumival. A különböző színű festékből cseppentgessünk a papírra, majd spicceljünk vizet rá, hogy a színek szépen összeolvadjanak. Vigyázat, minél több víz kerül a papírtörlőkendőre, annál halványabb lesz a tojás színe.

Ha megvagyunk ezzel a lépéssel is, nagyon óvatosan nyomkodjuk rá a kendőt a tojásra ­– egyrészt azért, hogy a felesleges vizet eltávolítsuk, másrészt pedig, hogy a szín jobban rátapadjon. Tegyük a tojásokat egy tepsire, és hagyjuk őket száradni ­– legalább három órán át, de akár egy éjszakán át is. Nem maradt más hátra, mint kicsomagolni őket!

KÉSZÍTSÜNK HÚSVÉTI DEKORÁCIÓT!

Tojásfestés borotvahabbal
Borotvahab és muffinforma? Elég szokatlan kellékek tojásfestéshez, mégis gyönyörű lesz a végeredmény! Főzzünk keményre néhány tojást, majd hűtsük ki őket teljesen és töröljük mindet szárazra. Ezután nyomjunk a muffinforma mélyedéseibe egy-egy adag borotvahabot. (Fontos, hogy habállagút használjunk, a gélállagú erre a célra nem jó!) Mindegyik mélyedésbe tegyünk pár csepp ételfestéket (érdemes több színt variálni), majd egy fogpiszkáló segítségével húzzuk össze a színeket annyira, hogy márványmintát kapjunk. Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a színek teljesen összeolvadnak.

Ha ezzel megvagyunk, a mélyedésekbe helyezzünk el óvatosan egy-egy tojást, és forgassuk meg őket benne néhányszor, hogy teljesen befedje mindet a színes borotvahab. Hagyjuk állni őket legalább 10-15 percig, majd hideg víz alatt öblítsük le a tojásokat. Hát nem gyönyörűek? Ez a technika egyébként tejszínhabbal is remekül működik, éppen ezért ha tartunk tőle, hogy a tojásoknak kellemetlen ízük lesz a borotvahabtól, dolgozzunk kemény habbá vert tejszínnel!

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk