Menü

Szerelmes ételek a szerelmesek napjára

Valentin-napi fogások

Home » Gasztro és Sport » Szerelmes ételek a szerelmesek napjára - 02.2017

Valentin-napon duplán igaz, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út, így nem árt, ha készülünk néhány különleges fogással. Az alábbi szerelmes ételek nemcsak finomak, de tematikájukban is illeszkednek a szerelmesek napjához – arról nem is beszélve, hogy rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthetők.

Szíves tükörtojás
Már február 14-én reggel elkezdhetjük az ünneplést egy romantikus Valentin-napi reggelivel. Hiszen még a tükörtojás is lehet ünnepi fogás, pláne, ha van egy nagyobb, szív alakú kiszúróformánk! Hevítsünk serpenyőben kevés olajat, helyezzük bele a beolajozott kiszúróformát, majd a szívbe üssük bele a tojást, és ízlés szerint süssük meg. Egy másik módszer, hogy szokásos módon megsütjük a tojást, és utólag szaggatjuk ki a szívet belőle – ebben az esetben még a kiszúróforma is elhanyagolható, késsel is kivághatjuk a formát. A reggeli többi részét se felejtsük el a szerelmesek napjához hangolni: a felvágott, a sajt és a pirítós is legyen szív alakú!

Romantikus saláta
A caprese saláta egy nagyon kedvelt, egyszerű olasz fogás, amely kiváló előételünk lehet a szerelmesek napján. Elkészítéséhez 4-5 paradicsom, 400 g mozzarella, olívaolaj, balzsamecet, bazsalikomlevél, só és bors szükségeltetik – és persze szív alakú kiszúróforma! A paradicsomot mossuk meg, vágjuk karikákra, a mozzarellát szeleteljük fel, és szaggassunk ki belőle szíveket. A paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomleveleket váltakozva halmozzuk egy tányérra, locsoljuk meg balzsamecettel és olívaolajjal, végül pedig ízesítsük sóval és borssal.

Jégszív
Jégből kell lennie annak a pasinak, aki nem olvad el ettől a jégkockától, vagyis jégszívtől – hiszen a Valentin-napi vacsora minden elemének a szerelemről kell szólnia, még az italoknak is! A jégszív elkészítéséhez csupán egy szív alakú jégkockatartót és gránátalmát kell beszereznünk. A jégkockatartót a szokásos módon töltsük meg vízzel, majd mindegyik mélyedésbe tegyünk néhány gránátalmamagot. A jégszív leginkább világos italokban érvényesül, mint a citromos limonádé, a mojito vagy a martini.

Szerelmes gyümölcskebab
Reggelire és desszertnek is elkészíthető ez az ötletes fogás, amelyhez nincs szükségünk másra, csak párunk kedvenc gyümölcseire (például almára, banánra és kivire), szív alakú kiszúróformára, saslikpálcákra és egy finom joghurtra. A megmosott, meghámozott gyümölcsöket szeleteljük fel, majd szaggassunk belőle édes kis szíveket, és felváltva húzzuk fel őket a pálcikákra. Tálaljunk melléjük egy kevés joghurtot is, hogy legyen mibe mártogatni a gyümölcskebabokat.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk