Menü

Milyen színű a szeme?

Ilyen smink illik hozzá

Home » Szépség » Smink » Milyen színű a szeme? - 08.2019

Sápadtak vagyunk, esetleg kialvatlanok? Aggodalomra semmi ok, ugyanis ha a szemünkhöz tökéletesen passzoló színekkel készítjük el sminkünket, fantasztikus hatást érhetünk el. Lássuk, hogy kinek milyen színt ajánlott választania.

Kék szemek

Ha sminkről van szó, akkor a kék szeműeknek célszerű különbséget tenniük a munkahelyi és a szabadidőben használt színek között. Előbbi esetében inkább olyan természetes árnyalatokat részesítsenek előnyben, mint a világos rózsaszín, a bézs vagy a barna. Ha azonban egy elegáns estélyre hivatalosak, akkor ezüst és szürke szemhéjpúderekkel készítsék el a sminkjüket, így biztos, hogy még a terem másik feléből is feltűnő lesz kéken csillogó szemük. A világoskék és a zöld színeket viszont ajánlott mellőzni. Ha pedig egy esti buliba készülnek, akkor a bronz- és rézárnyalatokat is nyugodtan kipróbálhatják. A merészeknek a csillogó narancssárgát ajánljuk. A tökéletes szemsminkhez természetesen a szempillák is hozzátartoznak, így a smink elkészítésekor soha ne feledkezzünk meg egy jó minőségű szempillaspirál használatáról sem.

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

A kék szeműek bátran használhatnak világos rózsaszín, bézs vagy barna árnyalatokat a mindennapokon.

Szürke szemek

A szürke szemeket viszonylag egyszerű sminkelni, hiszen ez egy nagyon semleges szín. A mindennapokra az ezüstöt és a világos rózsaszínt javasoljuk. Ezek hatására sokkal üdébb lesz a tekintet. Továbbá olyan visszafogott mindkét árnyalat, hogy akár egy erősebb színű rúzst is használhatunk hozzá. Ha ki szeretnénk tűnni a tömegből, próbáljunk ki egy csillogó vöröses barnát. A pupillákat szürke szem esetében a különféle kékek és lilák hangsúlyozzák ki a legjobban. De figyelem: az arany valamennyi árnyalatát ajánlott kerülni.

 

SMINKELÉSI 1X1 – MEGVÁLASZOLJUK A LEGGYAKORIBB SMINKKÉRDÉSEKET

Zöld szeműek

A szürke szemekhez hasonlóan a zöld szemszínt is a lila különböző árnyalatai emelik ki jól, ellenben a kék vagy a türkiz sosem bizonyul jó választásnak. Ha ebbe a csoportba tartozunk, az esti órákra válasszunk bátran az arany, a karamell, a bézs vagy a barna különféle árnyalatai közül, így tökéletes lesz az összhatás.

Barna szeműek

Az őzike szemű nőknek nagyon egyszerű dolguk van, hiszen majdnem minden szín jól áll nekik. Ebben az esetben a bőrszín segíthet szűkíteni a lehetőségek körét: a meleg, olíva színű bőrhöz a rozsda, a kék és a barna passzol, míg a hidegebb tónusúhoz a lilásabbak állnak jól. Az arany, a homok és a barack színek pedig mindkét típusnak előnyösek.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk