Active Beauty
Sült sárgarépa mentaszósszal

Frissen szedve

Sült sárgarépa mentaszósszal

Nyáron különösen egyszerű azt enni, amit a természet ad. Hiszen sok alapanyag közvetlenül az ajtónk előtt terem.

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 2 személyre:

  • 600 g sárgarépa a zöldjével
  • 1 ek. napraforgóolaj
  • só

A mentaszószhoz:

  • 1 csokor mentalevél
  • 4 ek. forrásban lévő víz
  • 1 csipet só
  • 3 ek. fehérborecet
  • 1 tk. cukor
  • 2 ek. olívaolaj

A díszítéshez:

  • néhány mentavirág

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra alsófelső sütés fokozaton. Mossuk meg a répákat, hámozzuk meg őket, és vágjuk le a zöldjüket. A nagy sárgarépákat vágjuk félbe vagy negyedbe. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és oszlassuk el rajta a répákat. Öntözzük meg őket a napraforgóolajjal, szórjuk meg sóval, majd süssük a sütőben (a középső sínen) 45 perc alatt aranybarnára.
  2. Vágjuk apróra a mentaleveleket, öntsük rájuk a forrásban lévő vizet, és hagyjuk 5 percig állni. Töltsük az egészet egy gyorsaprítóba, és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pürésítsük finom szósszá.
  3. Rendezzük el a sárgarépákat egy tálon, s öntözzük meg őket a még meleg szósszal. Díszítsük az elkészült ételt néhány mentavirággal.

VEGÁN SZUSISZENDVICSEK