Menü

A stresszmentes menyasszonyok titka

Tippek esküvőszervezéshez

Home » Szabadidő » A stresszmentes menyasszonyok titka - 02.2017

Az esküvőszervezés kicsit olyan, mint a maratonfutás: rengeteg előkészületet és erőfeszítést igényel, de a végén minden ráfordított energia megtérül. Szóval mielőtt átszakítanánk a célszalagot, nem árt néhány dolgot észben tartani, ha sérülésmentesen szeretnénk megúszni ezt a menetet. Alapvetően nem árt egy szakember, azaz esküvőszervező segítségét kérni, aki megkímélhet minket a felesleges stressztől és bénázástól, ám ha a pénztárcánk vagy a büszkeségünk nem engedi meg ezt a lehetőséget, akkor fogadjuk meg a stresszmentes menyasszonyok tippjeit!

Időbeosztás
Természetesen az időbeosztás sem garantálja, hogy minden zökkenőmentesen fog menni, viszont a pontos határidők átláthatóbbá és rendezettebbé teszik a tennivalóinkat. Készítsünk órára pontos programtervezetet a nagy napra is, így a meghívóból a vendégek is értesülnek róla, hogy mikor milyen esemény várható.

Esőterv
Az időjárás kiszámíthatatlan – még a legforróbb nyári hónapokban is! Szóval ha szabadtéri esküvőt tervezünk, akkor az esőterv készítése kötelező. Legyen opciónk arra, hogy hol tartjuk a ceremóniát és a lagzit akkor, ha elered az eső. A B-verziós helyszíneket nem árt egyeztetni a fotósunkkal sem, hiszen másképp kell készülnie neki is, ha nem természetes fényekkel dolgozik. Az esküvőszervezők egyébként azt javasolják, hogy legyen nálunk kéznél néhány cuki esernyő arra az esetre, ha esni kezd… Tehát ha alaposan felkészülünk arra, hogy akár eshet is, akkor nem fogunk kétségbe esni. Az esküvőnk tökéletes lesz – ha esik, ha fúj is!

Feladatok kiosztása
A legtöbb menyasszony és vőlegény úgy hiszi, hogy mivel ez az ő esküvőjük, mindent nekik kell csinálni. Pedig ez nem igaz! A koszorúslányok, a család, a barátok mind készségesen állnának a rendelkezésünkre. Ne hezitáljunk hát, vegyünk le a saját vállunkról néhány terhet, és osszunk ki néhány feladatot a szeretteink között a nagy napon. Ezzel nemcsak rengeteg stressztől szabadulunk meg, de garantáltan gördülékenyebbé tesszük is a dolgokat – hiszen nem vagyunk szuperhősök, nem tudunk egyszerre öt helyen lenni! Valaki felelhet a nászajándékok kezeléséért, más valaki intézheti azoknak a dekorációknak a hazaszállítását, amelyeket meg akarunk tartani… stb.

Harapnivaló
Nincs rosszabb egy éhségtől idegessé vált menyasszonynál! És persze a nagy napon nem lesz időnk nyugodt körülmények között reggelizni vagy ebédelni, de nagyon fontos, hogy ne felejtsünk el enni! Éppen ezért gondoskodjunk arról, hogy legyen nálunk olyan harapnivaló, amit akár egyik helyszínről a másik felé haladva is elfogyaszthatunk. Ez nemcsak a vércukorszintünket tartja a helyén, de a jókedvünket is.

Készlet vészhelyzetekre
Mivel az esküvő egy egész napos program, fontos felkészülni minden eshetőségre. Ha van egy készletünk, amely segítséget nyújt a legkínosabb dolgok orvosolására is, akkor nem lehet okunk pánikra. És hogy mit kell tartalmaznia ennek az elsősegély-készletnek? Folteltávolítót, varrókészletet, biztostűt, kétoldalú ragasztót… stb. És ha a sminkesünk és a fodrászunk nincs jelen végig a nap folyamán, akkor egy kis beauty neszesszerre is szükségünk lesz, hogy korrigálni tudjuk a sminkünket és a frizuránkat.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk