Menü

5 költséghatékony tipp a fűtési szezonra

Nem kell beleszakadni!

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » 5 költséghatékony tipp a fűtési szezonra - 10.2018

A tél közeledtével lassan nem csak a hűvös esték és hideg hajnalok érnek el minket, hanem a napközbeni hőmérséklet is jócskán közeledik a 0 felé. Ilyenkor mi mást is tehetnénk, fűteni kezdünk. A fűtési költségek minden háztartásban az egyik legnagyobb kiadást eredményezik a hideg idő alatt, azonban ahhoz, hogy kellemesen érezzük magunkat, nem szükséges kiüríteni pénztárcánkat.

Rétegesen, ahogy anya tanította

Ne restelljünk otthon se melegebben felöltözni a hidegben. Persze nem kell a kanapén téli kabátban ücsörögnünk, hogy a spórolást a végletekig fokozzuk, de egy kötött pulóver, egy melegebb zokni vagy nagy, szőrös mamusz, de még egy aranyos, vastagabb ’maci-naci’ sem zavaró az otthon töltött órák alatt.

 

MINDENT A FENNTARTHATÓ VÁSÁRLÁSRÓL

Dekoráljunk melegen

Egy tipikusan télies, meleg és vastag anyagokból álló lakásdekor, azon kívül, hogy ránézésre is melegebb érzetet kelt bennünk, valóban hatásosabban tartja a lakásban a hőt. Ahogy beüt a hideg, készítsük fel rá lakhelyünket is: húzzunk flanel ágyneműt, kerüljön szőnyeg a padlóra, helyezzünk fel hőszigetelő függönyöket, és tegyünk meleg takarókat a kanapéra és fotelekbe.

Télen is süt a nap

Ne felejtsük el, hogy télen is van ereje a napnak. Amikor tehát süt, engedjük be a sugarait, hiszen ingyen és bérmentve melegíti lakásunkat. Este pedig húzzuk be újra a függönyöket, hogy bent tartsuk a meleget.

Okos fűtés

Az a pár fok különbség, amikor munkában vagyunk vagy alszunk, hatalmas változást jelenthet a hónap végi elszámolásban. Aludni amúgy is egészségesebb pár fokkal hidegebben, amíg pedig nem vagyunk otthon, senkit sem zavar, ha nincs kellemesen hívogató meleg. Szerezzünk be egy programozható termosztátot, hogy szabályozni tudjuk a lakás hőmérsékletét, így valóban csak akkor indul majd be a fűtés, amikor arra szükségünk van.

A GYEREKEK ÉS A PÉNZ

Okos fizetés

Ma már a szolgáltatók környezetvédelmi és átláthatósági szempontok miatt kedvezményért cserébe kínálják az online fizetés lehetőségét. Ez számunkra is sokkal egyszerűbb és gyorsabb, a kedvezmény pedig csak hab a tortán.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk