Menü

4 sminktipp menyasszonyoknak

A legfontosabb makeup

Home » Szépség » 4 sminktipp menyasszonyoknak - 05.2019

Már javában elkezdődött az esküvőszezon, leendő menyasszonyként pedig a többtucat szervezési feladat mellett természetesen azon gondolkodunk, hogy hogyan nézhetünk majd ki a legtökéletesebben a Nagy Napon. A ruhán és a frizurán kívül pedig egyértelműen a menyasszonyi smink is a legfontosabb tényezők között van, a hibázás most nem lehetőség. Mutatunk 4 tippet a tökéletességért! 

Gondolkodjunk előre!

Köztudott, hogy a jó sminkhez jó alap kell, ez pedig bőrünket jelenti. Persze, nem várhatjuk magunktól, hogy egyik napról a másikra porcelánbabaként ébredünk fel, de a nagy nap előtti 3-6 hónapban már érdemes tennünk valamit az ügy érdekében. Ha eddig nem voltunk éppen a rendszeres és kitartó bőrápolás mintái, most próbáljunk meg extra erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy rendszeresen felkerüljön a nappali és éjszakai krémünk, megtörténjen az arcradírozás, lemossuk a napközbeni sminket, és eljussunk a kozmetikus időpontjaira is. Egészséges arcbőrön nem csak szebben fog mutatni, hanem biztosabban is fog fennmaradni a makeup a kritikus napon!

Ezek 2019 legfontosabb menyasszonyi frizura trendjei

Arany középút

Akár az avantgárd istennői vagyunk, akár a természetesség kedvelői, ne az esküvői sminkünkkel kísérletezzünk! Próbáljunk meg hűek maradni önmagunkhoz és saját stílusunkhoz, de tartsuk észben, hogy az esküvői fotó akkor jó, ha időtlen. Semelyikünk sem szeretne 10 év múlva visszanézni a képekre, és hasonló dolgot érezni, mint a gimnáziumi fotói láttán, ugye? Emiatt, ha éppen no-makeup korszakunkat éljük is, érdemes kipróbálnunk egy könnyű sminket, egy kis hangsúlyt a szemeken, színt az arcon, ha pedig most az extremitás a kedvencünk, a menyasszonyi smink esetében mégis tekerjük egy-két fokkal lejjebb a feltűnést, mint az első lelkesedés hevében tennénk. Évek múlva valószínűleg hálásak leszünk érte önmagunknak!

Ha tökéletes menyasszonyi sminkre vágyunk, akkor érdemes visszafogott és elegáns makeup-ot választani.

A tökéletes próba

Ha profira bíznánk a nagy nap sminkjét, mindenképpen próbasminkelésre kell majd mennünk, legalább egyszer, de van, akinek csak 2-3 alkalom után sikerül megtalálnia a tökéletes kinézetet. Az első próbasmink elkészítését ezért időzítsük körülbelül 4-5 héttel az esküvő időpontja előttre, így biztosan tudunk majd újabb alkalmat egyeztetni sminkesünkkel, ha szükség lesz rá. A próbasminkre legjobb, ha viszünk magunkkal pár referenciát, és meg tudjuk fogalmazni melyikben mi tetszik. Próbáljunk hasonló színű felsőben menni, mint amilyen a ruhánk lesz, az elkészült sminket pedig mindenképpen tekintsük meg természetes fényben is! Ha tisztán fehér ruhánk lesz, ne ijedjünk meg egy kis szín használatától a makeupban, esztétikailag szebb lesz, ha a sok fehéret ellensúlyozzuk valamivel.

A stresszmentes menyasszony titkai

Lehetőség a javításra

Ha elkészült tökéletes próbasminkünk, kérdezzük ki profi segítségünket arról, milyen terméket használ, és mi az, ami mindenképpen legyen nálunk a fontos napon. Tanúnk, vagy egyik koszorúslányunk táskájába mindenképpen tegyünk rúzst, vagy szájfényt, púdert, korrektort és sminkecsetet vagy szivacsot is, hogy bármikor fel tudjuk frissíteni sminkünket, a nap során!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk