Menü

Smink tág pórusokhoz

3 fontos sminklépés

Home » Szépség » Smink » Smink tág pórusokhoz - 02.2021

Nem tudod eltüntetni őket, de sminkeléssel optikailag elrejtheted a tág pórusokat, ha a megfelelő sminket használod.

A bőr pórusai aprók, csak néhány milliméter nagyságúak. Az izzadságot és a faggyút kifelé szállítják, és lehetővé teszik a bőrünk lélegzését. Nem számít, hogy meleg vagy hideg van, a pórusok mindig azonos méretűek maradnak. Ami hővel és gőzzel tágul, azok az erek a bőrben, és ez megkönnyíti a mitesszerek eltávolítását.

A tág pórusú bőrre történő sminkelés problémát jelent, hiszen vagy maga a smink tömíti el a pórusokat, vagy még jobban kihangsúlyozza a bőr szerkezetét. Ugyanez a helyzet, ha rossz színt használunk vagy helytelenül alkalmazzuk a sminket. Ezekkel a trükkökkel viszont elrejtheted a problémát.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

MIÉRT TÁG EGY PÓRUS?

Nem tehetjük kisebbé a pórusokat, de a megfelelő ápolás legalább vizuálisan finomítja az arcbőrt. Egyébként mindegy, hogy a bőr hajlamos-e tág pórusokra vagy sem, ha a bőr nincs megfelelően megtisztítva, a pórusok eltömődhetnek és begyulladhatnak.

Egy 2016-ban publikált tanulmány szerint három oka van a pórusok kitágulásának:

  1. Túlzott faggyútermelés: Ebben az esetben a faggyúmirigyek túl sok olajat termelnek, ami kitágítja a pórusokat és zsíros bőrhöz vezet. Ezért a nagyobb pórusok gyakran társulnak zsíros és kombinált bőrrel.
  2. Csökkent bőrrugalmasság a pórus körül: Az évek során a szövet lazábbá válik, ami azt jelenti, hogy a pórusfalak elveszítik szilárdságukat, és ezáltal a pórusok jobban láthatóvá válhatnak.
  3. Megnövekedett szőrtüsző térfogat: Ebben az esetben a szőrtüsző végén, azaz a gyökérnél lévő pórus eltömődik a bőr alatt, majd kitágul.

 

SMINK TÁG PÓRUSOKHOZ – EGYENLETES SMINKELÉS 3 LÉPÉSBEN

Alapozó és pórus minimalizáló

A primerek, más néven pórus minimalizálók, lágy szűrőként működnek, és optikailag finomítják az arcbőrt. A többnyire gélszerű és átlátszó textúrák anélkül fedik el a pórusokat, hogy eltömítenék azokat, így az utána felvitt alapozó már nem tud megtelepedni a pórusokban. Az arcbőr automatikusan simábbnak fog tűnni, a pórusok pedig kevésbé lesznek észrevehetők.

IDŐTÁLLÓ SMINKTRENDEK

Az alapozó helyes alkalmazása

Az, hogy melyik alapozó a legjobb a tág pórusú bőr számára, az elsősorban a bőr típusától függ. Fontos, hogy az alapozó nem lehet túl sötét vagy túl világos, és az alapozónak mattnak kell lennie. Ha zsíros a bőröd, akkor jobb, ha kompakt alapozót vagy ásványi alapozó port választasz, hogy megelőzd a maszkhatás kialakulását. Az olajmentes folyékony alapozók normál bőrre alkalmasak.

Így csináld: Ne az ujjaiddal dolgozz! Ehelyett használj vastag, ferde sörtés ecsetet. Az arc közepétől kis körkörös mozdulatokkal kifelé dolgozd el az alapozót.

Púder lágy szűrőként

Végül használj egy átlátszó ásványi por púdert, hogy az alapozót fixáld. A gyengéden csillogó por olyan hatást kelt, melytől a pórusok kisebbnek tűnnek. Ráadásul átlátszóságának köszönhetően a foltokat és a pirosságot is elrejti.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk