Active Beauty
A sikeres nők 4 közös tulajdonsága

Van mit tanulni tőlük!

A sikeres nők 4 közös tulajdonsága

Amikor azt mondjuk, hogy sikeres nők, minden bizonnyal mindannyiunknak hasonló karakterek jutnak eszébe: nők, akik lenyűgöző magabiztossággal beszélnek az értekezleten, akik még a negatív kritikát is profin tudják kezelni, és akik egyébként is sugárzó személyiségek. És hogy mi a titkuk ezeknek a hölgyeknek? Az, hogy az alábbi tulajdonságokkal mindannyian rendelkeznek. Van mit tanulni tőlük, az egyszer biztos – úgyhogy kezdjünk is neki!

A STÍLUSOS NŐK NÉGY TITKA

Keresik a kihívásokat
A sikeres nők nem szeretnek a babérjaikon ücsörögni, hiszen folyamatosan feszegetik a saját határaikat és keresik az újabb és újabb kihívásokat. A hibáktól és a kudarctól való félelem ugyan sokakat meggátol abban, hogy kockázatot vállaljanak olyan dolgokért, amikre vágynak, de nem a szóban forgó hölgyeket! Merjünk hát mi is gyakrabban kilépni a komfortzónánkból, ha pedig hibázunk, abból próbáljunk meg tanulni – ahelyett, hogy magunkat ostoroznánk.

Nem hasonlítgatják magukat másokhoz
A leginkább tiszteletreméltó tulajdonsága a sikeres nőknek, hogy támogatják nőtársaikat – és nem versenyeznek vagy harcolnak velük. Aki ugyanis így tesz, az csak saját magának árt. Ha folyamatosan másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, akkor elveszítjük a fókuszt a lényegről, azaz saját magunkról. Ami pedig marad, az nem más, mint a féltékenység, az irigység és sok-sok negatív gondolat. Ahogy Beyoncé is mondta: “Senkinek nem kell bizonyítanom semmit, csak követnem kell a szívemet és a saját dolgomra koncentrálni.”

A PÁRKAPCSOLATBAN ÉLŐ NŐK 6 IRRACIONÁLIS FÉLELME

Tudják, milyen értékesek
Önbizalom-hiányosan nehéz sikereket elérni. A sikeres nők azonban tisztában vannak vele, hogy mennyit érnek – talán ez a legfontosabb közös jellemzőjük! Tudják, hogy tapasztaltuk, tudásuk és egyedi látásmódjuk megkülönbözteti őket másoktól, így nem hagyják háttérbe szorítani magukat. Ne féljünk hát hangoztatni képességeinket és előnyeinket, mert ha mi nem tesszük, más aligha fogja tudatosítani ezeket másokban.

Képesek megtartani az egyensúlyt
A boldog emberek az igazán sikeres emberek. A boldogságnak pedig fontos feltétele az egészség – ezalatt pedig nemcsak a fizikai, hanem a mentális és az érzelmi egészséget is értjük. A sikeres nők szánnak időt arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzanak, amelyek boldoggá teszik őket. A magánéletet és a hobbijainkat sosem szabad háttérbe szorítanunk a munkánk miatt, hiszen ezek azok az életterületek, amelyekből töltekezhetünk és amelyekből erőt meríthetünk ahhoz, hogy karrierünkben még jobbak lehessünk. Aki nem képes megtartani ezt az egyensúlyt, azt a stressz könnyen felemésztheti.

MentésMentés