Menü

6 rossz szokás, ami megöli a romantikát

Őrizzétek a tüzet!

Home » Életmód » Párkapcsolat » 6 rossz szokás, ami megöli a romantikát - 10.2020

A boldog és harmonikus párkapcsolatért tenni kell. Különösen azért, mert az évek múlásával rengeteg rossz szokást alakítunk ki, melyek akár tönkre is tehetik a szerelmünket. Lássuk, hogy miről ajánlott leszoknunk.

#1 – Hibák felemlegetése

Nincs olyan kapcsolat, melyben a felek ne hibáznának vagy ne bántanák meg a másikat. Ezzel nincs is semmi baj, ameddig nyíltan meg tudjuk beszélni egymással a sérelmeinket, bocsánatot tudunk kérni a másiktól, majd ezután elfelejtjük a történteket. Ha azonban állandóan felemlegetjük ezeket a hibákat, akkor hosszú távon tönkretesszük a romantikát, vagy akár az egész kapcsolatot.

#2 – Sértések és gúnyolások

Az őszinteség nagyon fontos egy kapcsolatban, azonban arra mindig figyeljünk, hogy ne sértsük meg a másikat, hiszen az őszinte szavak nagyon bántóak tudnak lenni. Ennél már csak a másik kigúnyolása vagy az állandó beszólogatás rosszabb. Sokkal jobb módszer, ha mindig nyíltan beszélünk a problémákról.

A SZERELEM PSZICHOLÓGIÁJA

#3 – Ne okoljuk a másikat a boldogtalanságunkért

Mindenki a saját boldogságáért felel, így az egyik legrosszabb szokás, ha a másik felet okoljuk azért, amiért mi nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk boldogok. Ezen csak mi magunk tudunk változtatni, így fontos, hogy több időt szánjunk magunkra, így a kapcsolatunk is ismét harmonikusabb lesz. A partnerünk is támogatni is fog minket, ha azt látja, hogy dolgozunk magunkon és a boldogságunkon.

#4 – Állandó bosszankodás

A kapcsolatok elején általában még nem okoz nagy problémát, ha a másik fél például elfelejti kivinni a szennyest vagy levinni a szemetet. Az idő múlásával ez azonban megváltozik, azaz állandóan veszekszünk és beszólunk a másiknak az ilyen apró-cseprő dolgok miatt. Ezzel a viselkedéssel azonban sokat rontunk a kapcsolatunkon. Inkább próbáljuk meg elfogadni a másik hibáit, mint állandóan bosszankodni miattuk.

#5 – Udvariasság mellőzése

Mindig legyünk udvariasak a másikkal! Legtöbbször az olyan pároknál figyelhető meg a modortalan viselkedés, akik már hosszú évek óta együtt vannak. Mindig emlékeztessük magunkat, hogy szeretjük a párunkat, és megérdemli, hogy szépen és kedvesen beszéljünk vele.

A BOLDOG PÁROK TITKAI

#6 – A csókok mellőzése

Míg a friss szerelmesek egyfolytában csókolóznak, addig a több éve együtt élő pároknál ez igencsak megváltozik. A szenvedélyes csókokból kis puszik lesznek, ami – valljuk be – eléggé szomorú. Bátran változtassunk ezen a rossz szokáson, és térjünk vissza a csókolózáshoz. A párunk is biztosan örülni fog!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk