Menü

Ropogós tempehnyársak mogyoróvajszósszal

Igazi különlegesség

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Ropogós tempehnyársak mogyoróvajszósszal - 07.2020

HOZZÁVALÓK:

A „hamis” tempehhez:

  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 és 1⁄2 ek. Pödör bio szezámolaj
  • 1⁄4 tk. római kömény
  • 1⁄4 tk. pirospaprika
  • 200 g dmBio natúr tofu
  • némi főzésre alkalmas dmBio sütőolaj

A mogyoróvajszószhoz:

  • 80 g dmBio földimogyorókrém
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2 ek. dmBio A-minősítésű juharszirup
  • 3 ek. lime-lé
  • 1-2 csili (ízlés szerint)
  • 30–40 ml víz a hígításhoz

A tálaláshoz

  • 150 g dmBio basmati fehér rizs
  • friss leveles zöldség (zöld káposzta, spenót)
  • némi friss koriander
  • 2 lime (ízlés szerint)
  • egy kevés csili
  • Profissimo sasliknyárs

ENERGIASALÁTA BULGURRAL ÉS DIÓVAL

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Főzzük meg a rizst a csomagoláson feltüntetett előírás szerint.
  2. A mogyoróvajszószhoz keverjünk össze egy kis tálban minden hozzávalót. Ha szükségesnek tartjuk, hígíthatjuk néhány kanál vízzel.
  3. Melegítsük elő a grillt. Készítsük elő a kiválasztott zöldséget a körethez, és pároljuk egy serpenyőben egy kevés vízzel 10–15 percen keresztül.
  4. Vágjuk a tofut ujjnyi szeletekre, és még egyszer vágjuk félbe azokat. Tegyük egy tálba a darabkákat, adjuk hozzá a szezámolajat, a római köményt és a paprikát. Keverjük jól össze egy villa segítségével vagy a kezeinkkel. A lényeg, hogy mindent alaposan bevonjon a fűszeres olaj.
  5. Fűzzük a tempehfalatkákat 4 nyársra. Egy ecset segítségével kenjük be őket olajjal, és rövid időre tegyük közvetlenül a grillre. 1 percig grillezzük a nyársakat nyílt tűzön, fordítsuk meg őket, és még egy percig süssük őket, hogy szép grill-lenyomat keletkezzen rajtuk. Ezt követően öntsük le őket a marináddal, és egy grillserpenyőben a forró szénen (már nem a nyílt tűzön) maximum további 10 perc alatt grillezzük készre, eközben gyakran forgassuk meg őket.
  6. Kanalazzuk a rizst két tányérra, fektessük rá a tempehnyársakat, garnírozzuk egy kevés párolt zöldséggel, valamint a felnegyedelt limedarabokkal, majd fűszerezzük utána ízlés szerint. Szervírozzuk hozzá a mogyoróvajszósz
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk