Active Beauty
Quinoás-tojásos muffinok paradicsommal és spenóttal
Lesedauer: min
A quinoa a konyha egyik legsokoldalúbb szereplője: magas tápértékű, gluténmentes, ízletes!

Quinoás-tojásos muffinok paradicsommal és spenóttal

Annak ellenére, hogy inka-magnak is nevezik, a quinoa igazából nem is a gabonafélék családjába tartozik. Magas fehérje-, és ásványianyag-tartalma miatt is szeretjük, íze pedig kiválóan harmonizál a különböző zöldségekkel.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 3 ek. chiamag vagy lenmag
  • 50 g quinoa
  • 100 g szárított paradicsom
  • 3 tojás
  • 6 tojásfehérje
  • 60 g feta
  • 1 marék spenót
  • némi friss fokhagyma
  • ½ tk. bors
  • ½ tk. só

Elkészítés:

1. Először a quinoát tegyük egy szűrőbe, és hideg vízzel jól öblítsük át. Az átmosás azért fontos, hogy a héjában lévő keserű anyagot kimossuk belőle. A quinoát két és félszeres mennyiségű vízzel tegyük egy edénybe, és egy kevés sóval tegyük fel főni. Közepes lángon kb. 15 percig főzzük. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

2. Melegítsük elő a sütőt 160°C fokra. Egy muffinformát zsírozzunk ki vagy helyezzünk a mélyedésekbe muffinpapírokat. A fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben) vágjuk apróra úgy, ahogy a szárított paradicsomokat is.

3. A tojásokat és a tojásfehérjéket egy nagy tálban verjük fel robotgéppel. A chia- vagy lenmagokat, a fetát, a fokhagymát, a sót és a borsot egy habverővel keverjük hozzá. A paradicsomdarabokat a főtt quinoával és a spenóttal együtt adjuk a keverékhez.

4. Ezt követően a keveréket kanalazzuk a formákba, csak ¾-ig töltve azokat, nehogy a massza a sütésnél kibuggyanjon belőlük. 20 percre tegyük a sütőbe, majd további 10 percet hagyjuk hűlni. Napközbeni snacknek vagy kiadós reggelinek is kiváló.

Tipp: A muffinokat egyszerűen le is fagyaszthatjuk, majd nagyon kényelmesen, mikrohullámú sütőben ismét felmelegíthetjük őket.

Mentés

Mentés

Mentés

Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.