Menü

Programtippek az őszre

Kalandra fel az esőben is!

Home » Család » Gyereksarok » Programtippek az őszre - 11.2018

Annak ellenére, hogy már közelebb járunk az évszak végéhez, mint kezdetéhez, még mindig sokszor ragyog a gyönyörű őszi nap, és a hőmérséklet is a kellemes tartományban maradt egyelőre. Azonban akkor sem kell kétségbe esnünk, ha elromlana az idő, hiszen esőben is rengeteg lehetőségünk van rá, hogy fantasztikusan szórakozzunk az egész családdal.

 

Családi moziest

Persze, persze, ma a gyerekek egyedül is könnyedén megtalálják kedvenc rajzfilmjeiket az interneten, és már 5 évesen ismerik az okos TV használatát, sokakat pedig inkább leköt egy videojáték, mint az egyszerű mozgókép csodája. De egy klasszikus délutáni rajzfilmnél mennyivel különlegesebb élmény, amikor az egész család összegyűlik, popcorn illat lengi be a nappalit, és hatalmas papírpoharakból szívószálon szürcsöljük az üdítőt?! Ha nagyobbak a gyerekek, tarthatunk akár hétvégi filmmaratont is valamelyik többrészes klasszikusból, ha pedig kaphatóak saját fantáziájuk megmozgatására, filmezés helyett meghallgathatunk egy izgalmas elbeszélést vagy novellát is hangos könyv formájában. Bár halloween már messze jár, azért az őszi hangulat még mindig tökéletes egy jó kis (gyerekbarát) kísértetsztorira.

MINI CSOCSÓ PÁLYA

Mission Impossible lézerpálya

Kisebbek és nagyobbak egyaránt élvezni fogják, ha egy délutánra ’veszélyes akadálypályává’ vagy ’szuper-védett páncélszekrénnyé’ változtatjuk a nappali egy részét, amelyen csak a legképzettebb titkos ügynökök képesek keresztüljutni. Az ötlet nagyon szórakoztató, sok időre lefoglalja a gyermeki fantáziát, és igazán pénztárcabarát, hiszen csak 1-2 gombolyag fonalra vagy pár méternyi madzagra van hozzá szükség. Ha több gyerkőc is van, bajnokságot vagy gyorsasági versenyt is rendezhetünk közöttük.

Vissza a 90-es évekbe!

Repüljünk vissza az időben egy igazán retro családi programmal. Irány a játékterem! Alfa generációs csemetéink valószínűleg azt se tudják, mi az, hogy pénzbedobós játék, vagy mi fán terem egy igazán menő táncgép, de az sem valószínű, hogy túl sokszor léghokiztak volna már életükben. Egy igazi neonfényes, csörgős-zörgős, villogó játékterem számukra maga lesz az elvarázsolt rengeteg, és biztosak lehetünk benne, hogy egy percig sem fognak unatkozni.

TURBÓZZUK FEL GYERMEKÜNK EGÉSZSÉGÉT!

DIY délután

Nem csak az oviban szabad kézműveskedni, hanem otthon is. Vegyük elő a kreatív dobozt, és keressünk valami mókás dolgot az interneten, amit együtt készíthetünk el gyermekeinkkel. Ha igazán praktikusan akarunk lenni, kössük össze a kellemest a hasznossal, és készítsünk együtt olyat, amelyre igazán szükségünk van otthon. A hideg közeledtével például gondolhatunk tollas kis barátainkra egy madáretetővel, de a karácsonyi időszak előtt pont jól jöhet egy adventi koszorú is.

Sétáljunk!

Bizony, az esőben is lehet sétálni, és egészen más élményekkel ismerkedhetünk meg ilyenkor, mint a napsütésben. Igazán gyönyörű tud lenni egy csendes utcákon tett kör, vagy fantasztikusan vicces egy kertvárosi pocsolya-ugró útvonal. Természetesen nem a zuhogó esőben vagy tomboló viharban kell ezeket megejtenünk, de egy kis szitálás, vagy csepegés nem fog senkinek megártani egy jó esőkabáttal a hátán és egy vidám gumicsizmával a lábán.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk