Active Beauty
Profi pedikűr

Tökéletes lábápolás otthon

Profi pedikűr

A tökéletes pedikűr otthon is elkészíthető, csupán néhány trükköt kell ismerni, amelyekkel pont olyan szép és ápolt lesz a lábfejünk, mintha a legmenőbb szalonból jöttünk volna.

A körömreszelés

Az első és legfontosabb lépés, hogy formára reszeljük lábkörmeinket. Hogy elkerüljük a köröm benövését, csak egyenesen mozgassuk a körömreszelőt – és mindig csak egy irányba!

A sarokreszelés

Használjunk sarokreszelőt a bőrkeményedések eltávolítására. A pengét és az ollót felejtsük el, hiszen használatuk nemcsak veszélyes, de gyakorlatlan kézzel nem is valószínű, hogy esztétikus végeredményt kapunk.

A bőr puhítása

Tudta, hogy a talpán tizenkétszer vastagabb a bőre, mint teste bármely más területén? Szóval elég jól bírja a strapát, de ápolásra is szüksége van! Próbálja ki a gyümölcssavas bőrradírokat, amelyekkel remekül eltávolíthatók az elhalt hámsejtek a sarokról és a talppárnáról. Puha és felfrissült lesz a lábfejünk tőlük!

A láb áztatása

A lábfürdő remek ötlet, és nemcsak akkor, ha otthon szeretnénk pedikűrözni, hanem akkor is, ha egy fárasztó nap után kényeztetni kívánjuk magunkat egy kicsit. Áztassuk hát lábunkat citromkarikákkal, mentával és illóolajjal gazdagított vízben – így nemcsak a lábdagadás, de a kellemetlen szagok és az esetleges baktériumok is semlegesíthetők. A lábáztatás végeztével ne felejtsük el alaposan megtörölni lábfejünket, különösen ügyelve a lábujjközökre!

A láb hidratálása

Itt az ideje, hogy egy intenzív hidratálókrémmel ápoljuk lábfejünket, amelyet masszírozó mozdulatokkal vigyünk fel. A maximális hatás érdekében húzzunk pamutzoknit a lábunkra, és 10-15 percig hagyjuk beszívódni a hatóanyagokat.

A körmök előkészítése

Egy narancsfapálcával finoman toljuk vissza a körömre ránőtt bőrt, majd áztassunk (acetonmentes) körömlakklemosóba egy vattakorongot, és ezzel töröljük át lábkörmeinket. Ez azért szükséges, hogy lakkozás előtt eltávolítsuk a hidratálókrém vagy az illóolaj maradékát a körömfelszínről, amely megakadályozná a lakk optimális tapadását.

A körömlakkozás

A lábköröm lakkozásánál a legfontosabb, hogy egy olyan kényelmes pozícióban helyezkedjünk el, amelyben a lábfejünket fixen tudjuk tartani, kezünkkel pedig rendesen tudunk mozogni. Egyébként pedig ugyanazt a metódust kell követnünk, mint a kéz körmeinek lakkozásánál: kezdjük az alaplakk felvitelével, majd jöhet a színes lakk egy vagy két rétegben, végül pedig a fedőlakk. Ha véletlenül összelakkoztuk volna a köröm körüli bőrt, csavarjunk egy pici vattadarabot a narancsfapálcára, mártsuk körömlakklemosóba, és ezzel javítsuk ki a hibát.

A profi végeredményért

Hogy igazán tökéletes legyen a pedikűrünk, a fedőlakk megszáradása után vigyünk fel egy-egy csepp kutikulaolajat minden körmünkre, és gyengéden masszírozzuk be.

Mentés