Active Beauty
Pisztrángtorta cukkinivel

A szabadság ízei

Pisztrángtorta cukkinivel

Ezúttal szezonális ételek kerülnek az asztalra, melyek a hazai vizek és az érett kerti gyümölcsök ízeivel kényeztetnek.

HOZZÁVALÓK 8 SZEMÉLYRE:

A vajastésztához:

  • 250 g finomliszt (T550)
  • 125 g vaj
  • 1 tojás
  • 1⁄2 tk. só

A feltéthez:

  • 300 g szemcsés sajt
  • 2 tojás
  • 50 g frissen reszelt torma
  • 2 füstölt pisztrángfilé
  • 4 répa
  • 2 cukkini
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • só
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A vajastésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  2. Nyújtsuk ki a tésztát, borítsuk bele egy (maximum 20 cm átmérőjű) sütőformába, és húzzuk le róla a papírt. Az oldalán hagyjunk egy 3 cm magas peremet.
  3. A tésztát süssük elő előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt.
  4. A feltéthez verjük fel a tojást, majd ezt keverjük össze a szemcsés sajttal, valamint a tormával. Vágjuk apróra a pisztrángfilét, és adjuk a keverékhez, sózzuk és borsozzuk. Kenjük el egyenletesen a tortaalapon.
  5. Hámozzuk meg a répákat és cukkiniket, és vágjuk le a végeiket. Vágjuk a répát és a cukkinit a zöldséghámozóval hosszú, forgácsvékonyságú szeletekre.
  6. Ezeket csigaformában állítsuk bele a feltétbe, kenjük meg olajjal, és süssük sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre.

VEGÁN SZUSISZENDVICSEK