Menü

Így gazdálkodjunk okosan a pénzünkkel

9 hatékony pénzspóroló technika

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Így gazdálkodjunk okosan a pénzünkkel - 09.2019

Ha mi is azoknak a táborát erősítjük, akiknek kifolyik a pénz a kezei közül, íme néhány igazán egyszerűen betartható pénzspórolási technika, ami nem igényel óriási erőfeszítést, mégis nagyon hatékony.

1. Vásárolni csak céltudatosan!

Az egyik legfontosabb pénzspórolási szabály, hogy bevásárolni csak listával menjünk! Ha nincs listánk, könnyen abba a hibába eshetünk, hogy olyan dolgokat is megveszünk, amelyekre egyáltalán nincs szükségünk.

2. Legyünk szemfülesek!

Használjuk ki az akciókat! Hétről hétre minden szupermarket hirdet akciókat, legyünk szemfülesek és akkor vásároljunk nagyobb tételben kedvenc márkáinkból, amikor azokat olcsóbban is megkaphatjuk.

A GYEREKEK ÉS A PÉNZ

3. Kuponozzunk!

Gyűjtsük össze az az újságokban található kuponokat, vagy töltsük le azokat online kedvenc márkáink, üzleteink Facebook oldaláról, honlapjáról.

4. Próbáljuk ki a saját márkás termékeket!

A saját márkás termékek titka, hogy a kevesebb reklám, kevésbé tetszetős, egyszerű csomagolás miatt jóval olcsóbban megvásárolhatók, ugyanakkor szinte ugyanazt tudják, mint a felkapottabb – és egyben jóval drágább – társaik. Érdemes próbát tenni velük.

5. Vásároljunk online!

Az online vásárlás sokszor jóval költséghatékonyabb és kényelmesebb is. Persze új terméket, amit még soha nem próbáltunk, vagy amit fel kell próbálni, lehet, hogy először érdemes személyesen beszerezni, és ha bevált, következő alkalommal már akár online is megrendelhetjük.

6. Spóroljunk!

A spórolást elkezdhetjük azzal is, hogy amíg tele van a hűtőnk, inkább onnan „főzzük ki” az alapanyagokat, és csak akkor vásárolunk, amikor már tényleg muszáj. Az árammal és a vízzel is takarékoskodjunk. Ne hagyjuk felkapcsolva a villanyt azokban a helyiségekben, ahol éppen nem tartózkodik senki, és a vizet ne folyassuk feleslegesen.

7. Válasszuk az energiatakarékosat!

Ha háztartási gépet vásárolunk, válasszunk energiatakarékos és környezetbarát verziót. Otthonunkban cseréljük ki az égőket energiatakarékos izzókra, és néha egy kis gyertyafény is költséghatékony lehet, nem is beszélve arról, milyen romantikus.

5 KÖLTSÉGHATÉKONY TIPP A FŰTÉSI SZEZONRA

8. Főzzünk!

Ahelyett, hogy minden nap étteremben vagy a munkahelyünkhöz közel eső étkezdében ennénk, főzzünk. Ha csak minden második nap viszünk magunknak ennivalót, már azzal sokat spórolhatunk. Ugyanez igaz a gyerekek szendvicsére is.

9. Kezdjünk gyűjteni!

Nem is gondolnánk, hogy akár a félrerakott százasokból, kétszázasokból mennyi pénz tud egy idő után összegyűlni. Szerezzünk be egy perselyt vagy fémdobozt, és minden nap tegyük bele a pénztárcánkban összegyűlt aprópénzt. Egy év alatt akár százezer forint is összegyűlhet ezzel a módszerrel.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk