Menü

5 pedikűrözési hiba, amit a legtöbben elkövetünk

Csináljuk tökéletesen!

Home » Szépség » 5 pedikűrözési hiba, amit a legtöbben elkövetünk - 04.2019

A tavaszias, egyre melegebb idő közeledtével a pedikűrözés, sokunk számára, alkalmankénti luxuscikkből, lassan de biztosan, szinte mindennapi szükségletté változik. A gyönyörű, mutogatni való és legjobb szandálunkban is jól mutató pedikűrnek azonban van egy-két, legtöbbünk által gyakran elkövetett buktatója! Mutatjuk is az öt csapdát, amelybe jobb, ha idén már nem sétálunk bele!

Vágási technika

Természetesen körmeink végső, lakkozás vagy díszítés előtti formáját, jól tesszük, ha már egy minőségi reszelővel adjuk meg, azonban az első körben elvégzett, lábujjkörmeink megfelelő hosszát biztosító vágáshoz praktikusabb, ha egy erre alkalmas körömvágó csipeszt használunk. A tökéletes hosszra nem csak esztétikai, hanem egészségügyi okból is érdemes odafigyelnünk: a túl rövidre vágott körmök például megnövelhetik a benövés kockázatát. Ugyan ez a helyzet a levágott köröm formájával is: a legjobb, ha egyenes vonalban csippentjük le körömvégeinket, és nem kerekítjük le túlságosan a körmök sarkait -ezzel ugyanúgy csak a benövést könnyítenénk meg.

ÍGY ÁPOLJA LÁBÁT OTTHONÁBAN

Van, ami szárazan jobb

Valószínűleg nem is gondoltuk volna, de az egyik legnagyobb és leggyakoribb pedikűrözési hiba az, ha a sarokcsiszolónkat nedves, kiázott bőrön használjuk. Szakemberek szerint ugyanis, pont az ellenkezőjét kéne tennünk, és még zuhanyzás, vagy fürdés előtt alkalmazni az eszközt, így nem sértjük majd meg az elszáradt, kemény bőr alatt található, egészséges rétegeket. A repedezett, kiszáradt sarkak ellen egyébként legjobb, ha duplán harcolunk: el is távolítjuk a kiszáradt bőrt, utána pedig intenzíven hidratáljuk a területet!

A pedikűrözéshez a tiszta, minőségi kellékek nélkülözhetetlenek, hiszen így általuk elkerülhetők a fertőzések.

Minőségi, tiszta eszközök

Mivel az év nagy részében nem mindenkinek rendszeres program a pedikűrözés és a láb csinosítása, sokan el is hanyagolják a pedikűrhöz szükséges minőségi eszközök és kellékek beszerzését. Pedig a mindig időben lecserélt reszelő, a jó minőségű, tartós körömlakk, vagy a masszív anyagból készült, éles köröm- és bőrvágó olló igenis a prioritások közé kellene, hogy tartozzon. Utóbbi különösképpen, hiszen a körmök mellett, vagy fölött található felesleges bőrdarabokat csakis nagy odafigyeléssel, precízen és tiszta eszközökkel érdemes eltávolítani, hiszen egy rossz vágás, vagy egy éppen csak elvétett mozdulat, és már meg is ágyaztunk a körmeinket támadó baktériumoknak! Eszközeink rendszeres és alapos tisztításán kívül ne feledkezzünk meg körömfelületünk fertőtlenítéséről sem, hiszen különösen a nyári, nyitott lábbelik viselése közben számtalan szennyeződés, élősködő és kórokozó tapadhat meg rajtuk!

PROFI PEDIKŰR

Kihagyott lépések

Ahogyan egy szépségszalonban dolgozó, jó szakember is minden vendég esetében betartja a kötelező körömápolási lépéseket, úgy egy otthoni, saját magunk által végzett pedikűr esetében sem érdemes kihagynunk semmit, csak azért, hogy pár perccel előbb kész legyünk. Ez különösképp vonatkozik az általunk használt körömápolókra, körömlakkokra és rétegekre, illetve díszítőelemekre. Ha géllakk helyett, sima körömlakkot, vagy gélhatású körömlakkot választunk, akkor sem szabad megfeledkeznünk az első alapozó és a végső fedőrétegről, mivel kiválasztott színünk így lesz a legszebb, a legtartósabb és magukban a körmökben is így okozzuk majd a legkevesebb kárt.

Türelem szép pedikűrt terem

A szépséghez sok-sok türelemre van szükségünk, egy igényes és tartós pedikűrre pedig ez főleg igaz. A levegőre száradó körömlakkok esetében ugyanis mást jelent az érintésre való szárazság (kb. 5-10 perc), és a teljes megszáradás, ezutóbbi pedig még a ’gyorsan száradónak’ nevezett termékek körében is, 40-45 percet vesz igénybe. Ezért, miután kifestettük körmeinket, semmiképpen se legyen az első dolgunk, hogy felvesszük a zoknit, és belebújunk a tornacipőnkbe, mert annak biztosan nem lesz jó vége! Ha tehetjük, pedikűr után inkább csak a flip flop papucsért nyúljunk, és egy óráig kerüljük a potenciálisan maszatolós szituációkat!


NYERŐ TAVASZ – SZÉPÜLJ ÉS UTAZZ A DM-MEL!

Vásárolj dm üzleteinkben vagy webshopunkban minimum 3000 Ft értékben sminkterméket, töltsd fel a blokk AP kódját vagy az online rendelési számot, és nyerd meg értékes ajándékaink egyikét!

További információkért látogass el honlapunkra!

Ezeket ajánljuk mi
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk