Active Beauty
Barack-körte-berkenye Pavlova-torta

Szabadsággal édesítve

Barack-körte-berkenye Pavlova-torta

Ezúttal szezonális ételek kerülnek az asztalra, melyek a hazai vizek és az érett kerti gyümölcsök ízeivel kényeztetnek.

HOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZ:

A habcsókalaphoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 300 g porcukor

A feltéthez:

  • 1 ág berkenye (csak főzve fogyasszuk!)
  • 5 sárgabarack
  • 1 körte
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. vaj
  • 250 ml tejszínhab
  • 1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A habcsókalaphoz verjük a tojásfehérjét a sóval kemény habbá. Szitáljuk bele apránként a porcukrot, és verjük tovább 10 percig.
  2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tojásfehérjehabot oszlassuk el rajta egy 25 cm átmérőjű körben.
  3. Előmelegített sütőben szárítsuk 110 fokon, alul-felül sütés funkcióban 2 órán keresztül. Kapcsoljuk le a sütőt, a habcsókalapot pedig hagyjuk kissé kinyitott ajtónál kihűlni.
  4. A feltéthez szedegessük le az ágról a berkenyebogyókat. Vegyük ki a barack magját és vágjuk félbe. Távolítsuk el a körte magházát, és vágjuk szeletekre.
  5. Egy edényben karamellizáljuk kissé a cukrot, adjuk hozzá a vajat, és puhítsuk meg benne a bogyókat pár perc alatt. Adjuk hozzá a barackés körteszeleteket is. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Verjük fel a tejszínhabot a vaníliás cukorral, kenjük a kihűlt habcsókra, és oszlassuk el a tetején a karamelles gyümölcsöket.

VEGÁN SZUSISZENDVICSEK