Active Beauty
5 aranyszabály pattanásos bőrűeknek

Csak semmi nyomkodás

5 aranyszabály pattanásos bőrűeknek

A serdülőkor idején a legtöbben azt hitték, hogy felnőttként már nem fognak pattanásokkal küzdeni. De ez sok esetben nem így történik, hiszen a sok stressz és számos más tényező ekkor is okozhat ilyen problémákat. Ezeket azonban az alábbi szabályok betartásával csökkenteni tudjuk.

  1. Ne hagyd magad stresszelni

Egy nők bőre sok esetben pattanásosabb, mint egy férfié, főleg, ha tinédzserként is küzdöttek ezzel a problémával. Felnőttként pedig az állandó munkahelyi nyomás nem kedvez bőrük egészségének. A szakemberek szerint a stressz és az ezzel együttjáró hormonális változások vezetnek pattanásokhoz. Ezt azzal magyarázzák, hogy a krónikus stressz több férfi hormont termel, az adrenalin pedig felerősíti ezek a szövetekre gyakorolt hatását, azaz könnyebben alakulnak ki pattanások.

  1. Figyelj oda az étkezésre

Az egészséges, változatos étkezés számos vitaminnal és tápanyaggal látja el szervezetünket, melyek mind szükségesek ahhoz, hogy szép legyen a bőrünk. Az antioxidánsok (magvak, zöld zöldségek), a fehérjék (hal, tojás, csirke, szója), illetve az egészséges zsírok (olíva, len, kókusz) frissen, ápoltan és egészségesen tartják a bőrünket, így ezekből érdemes minél többet fogyasztanunk. A tejtermékeket, a cukrot, a margarint, a túlhevített napraforgó-, repce- és kukoricaolajat azonban ajánlott kerülnünk.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM

  1. Figyelj oda a megfelelő bőrápolásra

Ahhoz, hogy szép legyen a bőrünk, nagyon fontos a rendszeresség, azaz a rendszeres tisztítás és ápolás, illetve az is sokat számít, hogy bőrünknek megfelelő készítményeket használjunk. A zsíros bőrrel rendelkezőknek oda kell figyelniük, hogy megakadályozzák a pórusok eltömődését. Soha ne használjunk túl erős termékeket, melyek könnyedén felboríthatják bőrünk egészséges egyensúlyát. Ezen kívül ügyeljünk arra is, hogy ne használjunk túl sok különböző készítményt, ugyanis ezek irritálhatják a bőrt, továbbá tönkretehetik a védőréteget, ami allergiás aknéhoz vezethet.

Az elhalt hámsejtek eltávolítása szintén rendkívül fontos, azonban figyeljünk oda, hogy az ehhez választott készítmények ne irritálják a bőrt. A bőrradírozás hatására sokkal egyenletesebb lesz a bőrünk, továbbá serkenti az egészséges sejtek képződését. A peeling után használhatunk különböző maszkokat is, melyek tápanyagokkal látják el a bőrünket.

Amennyiben azonnali segítségre van szükségünk, akkor számos megoldás létezik, de talán az egyik leggyorsabb, ha speciális pattanás leszárító tapaszt használunk, amelyik antibakteriális és bőrnyugtató is egyben.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

  1. Igyál sok vizet

Ezt nem lehet elégszer ismételni! Rettentő fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, hiszen anélkül nem működik rendesen az emésztésünk, a sejtek nem jutnak hozzá a szükséges tápanyagokhoz, a bőrünk pedig fakó és ráncos lesz. A víz továbbá segít a méreganyagok eltávolításában is, ami a bőrünk állapotán is sokat javíthat.

  1. Többször cseréld a párnahuzatot és a törülközőt

Ha problémás, pattanásos a bőrünk, akkor ajánlott minél többször cserélnünk a párnahuzatot, hiszen abban összegyűlik az izzadság és a kosz, így a baktériumok könnyedén elterjedhetnek, a bőrünkre kerülve pedig pattanásokat okozhatnak. Ugyanezért kell a törülközőket is sűrűn cserélni.

A Balea „Hautrein” pattanás leszárító áttetsző tapasz gyorsan leszárítja a pattanásokat. Hatékony megoldás a mitesszerek ellen is. Antibakteriális és bőrnyugtató hatású, aktív hatóanyagai hosszabb időn keresztül fejtik ki hatásukat. Az eredmény már az első használat után látható. Ideális útközben is.