Menü

A nyitott párkapcsolat szabályai

Szabadság mértékkel

Home » Életmód » Párkapcsolat » A nyitott párkapcsolat szabályai - 09.2019

Tény, hogy nem való mindenkinek egy nyitott párkapcsolat, hiszen a legtöbben a monogámia hívei vagyunk. Vannak azonban olyan párok, akik másként vélekednek erről, és nem szeretnének ellenállni a csábításnak. Annak érdekében, hogy jól működjön egy ilyen típusú kapcsolat, különböző szabályok felállítására van szükség. Lássuk, hogy melyek ezek.

  1. Első a biztonság

Mivel egy nyitott párkapcsolat azt jelenti, hogy a felek akár több különböző személlyel is folytathatnak szexuális viszonyt, fokozott figyelmet kell fordítaniuk a védekezésre. Ezzel nem csak saját magukat nem teszik ki veszélynek, de a párjukat sem. Ez rendkívül fontos, és a 100 százalékos bizalom alapfeltétele.

A BOLDOG PÁROK TITKAI

  1. Nyitott kommunikáció

Az egyik leggyakoribb hiba, amit a nyitott kapcsolatban élők elkövetnek, hogy míg eleinte őszintén beszélgetnek a különböző kapcsolataikról, addig a későbbiekben sok mindent inkább elhallgatnak a másik elől, ugyanis félnek attól, hogy esetleg megbántják őt. Sok esetben azonban csak túl gyávák vagy egyszerűen a könnyebb utat választják. A nyitott és őszinte kommunikáció viszont elengedhetetlen ennél a fajta párkapcsolatnál (is).

  1. A mindentudás egyeteme

Még a párkapcsolat elején meg kell egyezniük a feleknek abban, hogy milyen részletes beszámolókat szeretnének kapni a másik szexuális életéről, illetve ez fordítva is igaz, azaz azt is meg kell beszélniük, hogy mennyi infót akarnak egyáltalán megosztani a másikkal. Ezt fontos tisztázni, nehogy a későbbiekben megbántsák a másikat azzal, hogy áradoznak az előző éjszakáról, vagy épp ellenkezőleg, nem mondanak semmit.

  1. Szigorú határok

Szintén tisztázni kell, hogy mi megengedett, és mi nem. Létesíthetnek szexuális kapcsolatot a közös otthonukban? Az egész éjszakát is eltölthetik az illetővel, vagy sem? Csak egyéjszakás kalandjaik lehetnek, vagy akár hosszabb afférjaik is? Ezeket a határokat még a kapcsolat elején le kell fektetni annak érdekében, hogy később ne adódjanak félreértések és kellemetlen pillanatok.

  1. Kivel lehet és kivel nem

Egy közös barát, egy kolléga, esetleg az expartner tabu? Ezt is azért fontos megbeszélni, hogy mindkét fél pontosan tudja, hogy ki az, akit inkább kerüljön. Képzeljük csak el, hogy milyen kellemetlen szituációk adódhatnak abból, ha az egyik fél például a szomszéddal szűri össze a levet…

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNE

  1. Problémák kezelése

Egy nyitott kapcsolatban sem szabad elfutni a gondok elől! Még egy ilyen fajta párkapcsolatban is felmerülhetnek olyan feszültséget okozó problémák, mint a féltékenység vagy a partner elvesztésétől való félelem. Fontos, hogy ezeket a problémákat megoldják, és ne megfutamodjanak tőlük.

  1. Kettesben töltött idő

Annak érdekében, hogy ne hűljön ki a kapcsolat, és ne távolodjanak el egymástól a felek, lényeges, hogy értékes időt töltsenek egymással. Ekkor csak egymással és a szerelmükkel foglalkozzanak, mindent és mindenki mást zárjanak ki!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk