Active Beauty
Az arctisztítás nélkülözhetetlen kellékei – NYEREMÉNYJÁTÉK

Patyolattiszta arcbőr

Az arctisztítás nélkülözhetetlen kellékei – NYEREMÉNYJÁTÉK

Miért elengedhetetlen az arctisztítás?

Ha mindennap sminkeled magad, akkor a bőröd nem tud szabadon lélegezni. Ennek következtében eltömődnek a pórusok, és pattanások jelennek meg. Persze nem csupán a smink van rossz hatással a bőr állapotára, hanem a dekorkozmetikai termékekben található agresszív és ártalmas összetevők is: az alkohol és az illatanyagok elvonják tőle a nedvességet, továbbá megtámadják a bőr védőrétegét. Ráadásul a környezeti hatások, a szabad gyökök és a baktériumok is nagyban károsítják a bőrsejtek egészségét.

Épp ezért annyira fontos, hogy mindennap alaposan megtisztítsd a bőrödet, hiszen csak így tudsz eltávolítani mindennemű szennyeződést, elhalt hámsejteket és faggyút annak felszínéről. Ennek köszönhetően regenerálódik a bőr, továbbá magába tudja szívni a krémek és szérumok ápoló összetevőit. Az arctisztítás során arra is figyelj, hogy mindig a bőrtípusodnak megfelelő termékeket használj.
 
Az arctisztítás lépései és nélkülözhetetlen kellékei
A smink eltávolítás
Az első és legfontosabb lépés, hogy eltávolítod arcodról az alapozót, a szempillaspirált, a rúzst és minden egyéb sminket. A sminklemosáshoz használhatsz speciális kendőket, törlőket, olajtartalmú szereket vagy micellás vizet.

Az arc megtisztítása
A smink eltávolítása után langyos vízzel és egy általad választott, bőröd típusához passzoló termékkel mosd meg az arcodat. Erre a célra használhatsz arctisztító tejet, olajat, zselét vagy speciális szappant is. Utóbbi tökéletes választás a mindennapi arctisztításhoz, ugyanis ragyogó és egészségesebb hatású arcbőrt eredményez. Arra érdemes figyelned, hogy a szappan mikroműanyag-mentes legyen, pH-értéke pedig bőrbarát. Az általad választott készítményt pár percig masszírozd be a bőrödbe, és csak ezután öblítsd le vízzel. A törölközéshez szigorúan tiszta törölközőt használj.

Bőrradírozás
Heti egyszer vagy kétszer ajánlott eltávolítani az elhalt hámsejteket is az arcról. Ehhez egy olyan terméket válassz, ami kifejezetten arcra lett kifejlesztve, így a peeling nem lesz túl durva, azaz nem sérti meg a bőrödet.

Tonik
Az arctisztítás, illetve a bőrradírozás után következhet a tonik használata. Ez egy nagyon fontos lépés az ápolótermékek felkenése előtt, ugyanis a tonik eltávolítja a maradék szennyeződést, továbbá helyreállítja a bőr pH-értékét. Arcunk és testünk legnagyobb részén a bőr optimális pH-értéke 4,7 és 5,75 között van.

Ápolás
Most már kezdődhet az ápolás. Természetesen ehhez is olyan termékeket használj, amelyek tökéletesen illeszkednek a bőrtípusodhoz, így garantált a tökéletes ápolás.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. május 15-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható Nivea ajándékcsomag!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 
 

EREDMÉNYHIRDETÉSA játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:

- V. Mária, Hollóháza
- G-né K. Ilona, Miskolc
- O. Alexa, Budapest
- S. Noémi, Sopron
- K. László, Ercsi


 


 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.