Menü

Napvédelem 1×1

A gyerekek szeretnek a szabadban játszani, ám a napvédelem nem játék!

Home » Szépség » Napvédelem 1×1 - 05.2017

A napvédelem egyszerű ez, mint az egyszeregy. Ha a védtelen bőrt megszorozzuk egy kis napsütéssel, az eredmény nem opció. Azt mondják, a bőr nem felejt el egy napégést sem. A gyermekek bőre még kevésbé. Talán nem is gondolná, hogy a napégések 80%-át a 18. életévünk előtt szenvedjük el. 10 tipp az utójáték nélküli napos órákért:

1. Már azelőtt be kell kenni a gyermekeket napvédő krémmel, mielőtt kimennének a szabadba. A naptejeknek ugyanis kb. 30 percre van szükségük, amíg hatnak.

2. A gyermekek bőre magas faktorszámú napvédelmet igényel. A 30as SPF-jelzésű termékeket csak a nyár vége közeledtével szabadna használnunk. Az SPF 50 és 50+-os faktorszámúak nyújtanak teljes védelmet. Egy jó termék nemcsak az UV-B-, hanem az UV-A- sugarakat is kiszűri. Az SPF-jelzés az UV-B-sugarakra vonatkozik.

3. Van, amit nem lehet elégszer elmondani. Az egyik legfontosabb szabály, hogy 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon.

4. Az árnyékban is elkél a védelem, mivel az UV-sugarak 80%-a a felhőkön is áthatol. Az UV-fény nemcsak fentről érkezik, hanem minden irányból visszatükröződik.

5. A fejfedőről se feledkezzünk meg. Ez a ruhadarab nemcsak a napégéstől, hanem a napszúrástól is megvéd minket.

6. A sötét ruházat jobban véd, mint a világos. Egy sötét pólón jóval kevesebb UV-sugár hatol át, egy fehér viszont a 20%-ukat átengedi. A pamut jobban véd a műszálasnál, a száraz szövet pedig a nedvesnél. A legbiztonságosabb ruhadarabok az UV-védelemmel ellátottak.

7. Amikor felvisszük a napvédő terméket, véletlenül se feledkezzünk meg a fülekről, kezekről, lábakról és persze a tarkónkról se.

8. A „vízálló” kifejezés csak arra utal, hogy a napvédelem fürdéskor is biztosított. Teljesen viszont egyik krém sem vízálló. Ha nedvesség éri, mindegyik termék hatása fokozatosan csökken. Legkésőbb a megszárítkozás után be kell ismét kennünk magunkat.

9. Napszemüveg vásárlásánál is ügyeljen arra, hogy UV-védelemmel ellátott terméket vásároljon.

10. Szintén jó tudni, hogy a babáknak a napon nincs keresnivalójuk. A szervezetük ugyanis még nem termel annyi melanint, hogy bőrüket megvédje az erős napsugárzástól.


Találd meg a hozzád illő napozó termékeket!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk