Menü

Művészi manikűrök

Egyszerűen nagyszerű lakkozási technikák

Home » Szépség » Művészi manikűrök - 02.2017

Bár a minimalizmus és a natúr irányzat a körömtrendek között is hódít, azért a művészi manikűrök kora nem ért még véget, sőt! Egy különleges lakkozás olyan, mint egy jól megválasztott kiegészítő – megkoronázza a megjelenésünket. Szerencsére nem kell háromnaponta manikűröshöz szaladnunk, ha extra körmökre vágyunk: ezek a könnyen elkészíthető manikűrök nem igényelnek nagy gyakorlatot, ráadásul speciális eszközök nélkül is megvalósíthatók!

Vonal menti manikűr

A félhold manikűr stilizált változatához csupán a két kedvenc körömlakkunkra és egy vékony ecsetre van szükségünk. A fő színnel két rétegben fessük ki körmünket, várjuk meg, míg teljesen megszilárdul, majd a vékony ecsettel húzzunk vékony, de lendületes vonalat a köröm tövében. Ha a díszítés is megszáradt, akkor fedőlakkal tegyük tartósabbá a végeredményt.

Pöttymanikűr

Ennél egyszerűbb és cukibb lakkozási technikát keresve sem találnánk! A pöttymanikűr elkészítéséhez is két körömlakk szükségeltetik, illetve egy gombostű vagy hullámcsat. Az alapszínt vigyük fel két rétegben, majd miután megszáradt, jöhet a lényeg! A gombostű vagy a hullámcsat fejét érintsük oda a másik körömlakk ecsetéhez, hogy festékes legyen, majd ezzel nyomjunk egy-egy pöttyöt mindegyik körmünkre. Végezetül ne felejtsük el a fedőlakkot!

Félhold manikűr

Ha unjuk a francia manikűrt, mégis valami klasszikusra vágyunk, akkor próbáljuk ki a félhold manikűrt. A két réteg alapszín megszáradása után, vékony ecsettel fessük ki a második színnel a köröm félhold részét. Ne aggódjunk, ha összekentük a köröm körüli bőrt, hiszen egy körömlakk-lemosóba mártott fültisztító pálcikával könnyedén eltüntethetjük a nyomokat. A manikűr felszíne egyenletesebb lesz, ha egy réteg fedőlakkot is teszünk rá.

Baby blues 💍

A post shared by Madeline Poole (@mpnails) on

Körömkontúr

Egy másik opció a francia manikűrre az úgynevezett körömkontúr, amikor nemcsak a köröm végét festik fehérre, hanem minden oldalát. Legszebb és legelegánsabb verziója, ha valamilyen természetes árnyalatot választunk alaplakknak, majd vékony ecsettel és fehér színnel végighaladunk a köröm széleinél. Az extra fényért fedőlakkal fejezzük be ezt a művészi manikűrt!

outline on clear = xtra nice

A post shared by Madeline Poole (@mpnails) on

Trikolór manikűr

A csíkos minták nemcsak a divatban, hanem a manikűrtrendekben is hódítanak. A vékony csíkok megalkotása azonban gyakorlatot igényel – nem úgy ez a cseles megoldás! Ezúttal három körömlakkra van szükségünk, amelyek jó, ha egy színcsaládba tartoznak. Az egyikkel fessünk fel egy réteget a szokásos módon, majd várjunk, míg megszárad. A következő réteget már a második lakkal vigyük fel úgy, hogy az egyik oldalon kb. egy millimétert szabadon hagyunk. A harmadik réteggel és a harmadik színnel ugyanígy járjunk el, kb. egy milliméternyi helyet ne fessünk be. Végezetül pedig jöhet a fedőlakk!

racing stripes 😎

A post shared by Madeline Poole (@mpnails) on

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk