Menü

5 jel, hogy ideje munkahelyet váltani

Mikor mondjunk fel?

Home » Életmód » Karrier » 5 jel, hogy ideje munkahelyet váltani - 06.2018

Mindenkinél előfordul, hogy van egy-két rossz napja, vagy akár hete is a munkahelyén, ez a mindennapok velejárója. Viszont, ha már idejét se tudjuk, mikor volt egy igazán jó napunk, vagy élvezetes projektünk, lehetséges, hogy váltanunk kéne. Cikkünkben most összeszedtünk öt, arra utaló jelet, hogy eljött a továbblépés ideje.

  1. Unalom

Mindannyian unatkozunk néha a munkahelyen, hiszen minden munkaterületen vannak olyan feladatok, amelyek a kevésbé izgalmas kategóriába tartoznak. Azonban, ha többször bámuljuk a falat, mint belemerülve dolgozunk, és munkaóráink során semmi sem tűnik érdekesebb feladatnak, mint a közösségi oldalak pörgetése, akkor jelenlegi pozíciónk nem a legmegfelelőbb számunkra.

ANYA ÚJRA MUNKÁT KERES

  1. Kihívások hiánya

Az unalomhoz szorosan kapcsolódó munkahelyi tényező a különböző kihívások, nehezebb feladatok megugrása. Ha ez nincsen meg, unatkozni fogunk, nem csak a facebookozással eltöltött munkaórák értelmében, hanem hosszú távon is. Amikor hivatásunkban nem előre haladunk, az nem egy helyben állást, inkább hátrafelé menetelt jelent, ezért a jó munkahely egyik legfontosabb jellemzője, hogy fejlődni tudunk, és ebben segítenek is minket. Ha ez jelenlegi helyünkön nem sikerül, ideje a más irányba haladáson gondolkodnunk.

munkahelyváltás
  1. Mért kell bemennem?

Ha nem jókedvvel gondolunk munkahelyünkre, nem szeretünk bejárni már jó ideje, esetleg gyomorgörcsünk van a munka gondolatától is, ideje eltöprengenünk azon, mért is vagyunk még itt. Pár rossz nap, vagy egy-egy feladatok miatt terheltebb hét és stresszesebb időszak persze mindig benne van a munkahelyi pakliban, de a hetek, hónapok óta tartó ellenérzés és kedvtelenség már komolyabb problémákra utal.

A TÖKÉLETES ÖNÉLETRAJZ TITKAI

  1. Túlképzettség, kihasználatlan képességek

Vannak olyan időszakok az ember életében, mikor elfogad egy álláslehetőséget, mert szüksége van a pénzre, a rugalmasságra vagy a biztonságra, de ha ezt tesszük, ne ragadjunk be. Figyeljük folyamatosan a képzettségünknek megfelelő álláshirdetéseket, betöltetlen pozíciókat! Egy képességeihez illő, kihívásokat állító munkakörben sokkal jobban érzi magát mindenki.

  1. Ellentétes célok

Ma, az önmegismerés és önmegvalósítás korában nagyobb jelentősége van az emberek egyéni küldetéstudatának, értékeinek és céljainak, mint valaha. Ha úgy érezzük, hogy a vállalat, ahol dolgozunk, más értékrendet és missziót képvisel, mindenképp gondolkozzunk el mélyebben a témáról. Vannak súlyosan eltérő pontok a saját, és a munkahelyünk által képviselt érdekekben? Jó embernek érezzük magunkat, amikor cégünknek dolgozunk? Össze tudjuk egyeztetni a munkahelyi és otthoni életünket? Ha úgy érezzük, valami nem stimmel, az jelezheti számunkra, hogy eljött a változás ideje.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk