Active Beauty
Mogyorós tésztatáskák
Lesedauer: min
Egy csomag kényeztetés

Mogyorós tésztatáskák

Hozzávalók kb. 20 tésztatáskához:

A tésztához:

  • 250 g liszt plusz egy kevés a kinyújtáshoz
  • 100 ml víz
  • só
  • 2 ek. olívaolaj

A töltelékhez:

  • 150 g alma
  • 2 ek. olaj
  • 2 ág menta (friss vagy szárított)
  • 1⁄2 csomó metélőhagyma (vagy 2 újhagyma)
  • só
  • szerecsendió

A mogyorós töltelékhez:

  • 200 g mogyoró ∙ 800mlvíz

Ízlés szerint:

  • zsemlemorzsa

ENERGIASALÁTA BULGURRAL ÉS DIÓVAL

Elkészítés

  1. Pirítsuk a mogyorót egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül addig, amíg elkezdjük érezni az illatát. Ezt követően pürésítsük 800 ml vízzel, majd pedig tegyük a masszát egy konyharuhába, csavarjuk meg, és préseljük ki belőle a levet. A mogyoró „tejet” töltsük egy üvegflaskába, és nyugodtan kortyolgassunk belőle. A mogyorótölteléket rakjuk egy edénybe, és tegyük félre.
  2. A tésztához keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban. Képezzünk egy krátert a közepébe, és ebbe öntsük bele az olajat és a vizet. Keverjük össze egy villával a folyadékot a liszttel. Öntsük egy lisztezett munkafelületre, majd pedig néhány perc alatt gyúrjuk az egészet egy sima tésztává. Adhatunk hozzá szükség szerint még pár csepp vizet vagy egy kevés lisztet. Tegyük a tésztát egy zárható dobozban 30 percre a hűtőszekrénybe.
  3. Aprítsuk fel a fűszernövényeket, a szárított mentát pedig törjük össze egy mozsárban. Főzzük puhára az almákat, hámozzuk meg, majd egy almanyomóval vagy egy burgonyanyomóval törjük át. Keverjük össze 70 g mogyorótöltelékkel, és ízesítsük a fűszernövényekkel és a szerecsendióval.
  4. Lapítsunk szét a kezünkkel egy barack nagyságú tésztát a lisztezett felületen, majd az 1-es fokozaton 2-3-szor engedjük át a tésztakészítő gépen. Utána egészen az 5-ös fokozatig nyújtsuk tovább. Helyezzük a kinyújtott tésztát egy lisztezett munkafelületre, és szúrjunk ki belőle egy pohárral köröket.
  5. Formázzunk a töltelékből dió nagyságú labdácskákat, és tegyük őket a kiszúrt körökre. Nedvesítsük be a körök szélét egy kis vízzel, és nyomjuk össze félhold alakúra. Majd óvatosan nyomjuk ki az oldalán a benne maradt levegőt, és zárjuk le a széleit egy villával.
  6. Melegítsünk vizet egy lábasban, és főzzük benne a tésztát kb. 4 percen keresztül alacsony lángon. Egy másik edényben hevítsünk némi olajat, majd vegyük ki a tésztatáskákat egy szűrőlapáttal a főzővizükből, és forgassuk meg őket a meleg olajban. Ha úgy tartja kedvünk, szórhatunk rájuk pirított zsemlemorzsát is. Kínáljunk mellé zöld salátát.
Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.