Active Beauty
Milyen kisállat illik a gyermekhez?

Ezt is megmondják a csillagok!

Milyen kisállat illik a gyermekhez?

Számos helyzetben kérjük ki horoszkópunk tanácsát: párkapcsolat, karrier és családi élet területén egyaránt a csillagok útmutatását keressük, miközben évezredek óta kutatjuk a különféle égi jeleket. Miért ne adhatnának hát irányt a csillagok akkor is, ha a gyerek háziállatára kerül a sor?

Bak (12.22. –  01.20.)

A Bakok céltudatosak, keményen dolgoznak, és szeretnek erősen összpontosítani az épp előttük álló feladatra. Háziállatukról is szinte úgy gondoskodnak, mint egy családtagról: szeretik, tanítják, dédelgetik. Ezért legjobb, ha olyan kedvencet választunk Bak jegyben született gyermekünk mellé, amelyik értékeli a sok törődést. A kutya biztos tipp ilyen szempontból, de lehet, hogy a kicsi inkább az érdekesebb nyuszi vagy menyét mellett tenné le a voksát.

Vízöntő (01.21. – 02.20.)

A Vízöntő az egyik legszétszórtabb. Biztosan észrevettük gyerkőcünkön is, hogy pár percnél, óránál, de maximum napnál tovább nem érdekli semmi. Ennek ellenére a Vízöntő gyerek nagyon szereti az állatokat, így, ha nem tágít a háziállat utáni vágyától, kezdjük valami kicsivel. Ha végül nekünk kell majd gondoskodnunk a jövevényről, az sem okoz túl nagy kényelmetlenséget. Egy halacska vagy teknős tökéletes választás.

A CSILLAGJEGYEK LEGJOBB TULAJDONSÁGAI

Halak (02.21. – 03.20.)

A Halak igazi kis álmodozók, akik a gazdag fantázia mellett jó szívvel is rendelkeznek. Bármilyen háziállatuk is lesz, biztos, hogy törődni fognak vele, szeretgetik, simogatják majd. Emiatt a legjobb, ha olyan kedvencet választunk számukra, amihez könnyen oda lehet bújni, és akár együtt tévézhetnek, alhatnak vele. Egy kutyus, cica vagy nyuszi mind-mind jó ötlet lehet.

Kos (03.21. – 04.20.)

A Kos gyerekek imádnak mozgásban lenni. Aktivitásuk határtalan – akár fára mászásról, akár focizásról, akár trambulinozásról van szó. Ehhez pedig kell egy hűséges és hasonlóan mozgékony társ. Számukra ez minden kétely nélkül a kutya. Választásnál figyeljünk rá, hogy gyermekünk mozgásigényéhez megfelelő állatot hozzunk haza, hiszen a különböző fajták energiaszintjében nagy eltérések vannak.

Bika (04.21. – 05.20)

A Bika jegy szülöttje makacssága ellenére elég laza is tud lenni. Gyerekeknél is érzékelhetjük, hogy sokszor csak pillanatnyi hangulatuktól függ, hogy reggeltől estig az ágyban lustálkodnának, vagy legszívesebben az egész hétvégét a játszótéren töltenék. Ehhez egy olyan társ dukál, akire mindkettőben lehet számítani. A lustálkodás és játékosság váltogatásában pedig a macskáknál nincs is jobb.

Ikrek (05.21. – 06.21.)

Az Ikreken jegyében született gyereken sokszor vehetjük észre, hogy míg reggeli közben még be nem állt a szája, addig estére már hozzá sem lehet szólni. Ez a folytonos belső harc a túl kevés vagy éppen túl sok, őt érő impulzussal ahhoz vezet, hogy kifejezetten gyorsan el tudja unni magát egy-egy tevékenység közben. Így egy olyan kedvencre van szükség, aki sosem okoz csalódást az egyszínűségével. A legjobb választás a feladatra egy papagáj lehet: nagyon mókás, emellett, ami gyermekünknek a legfontosabb, intelligens is. A gyerkőc akár mindennap taníthat neki egy új szót, így aztán barátja sosem válik unalmassá.

Rák (06.22 – 07.22.)

A Rákok igen érzékeny teremtések, nem ritka az sem, hogy gyorsan ingadozik a hangulatuk. Emellett pedig nagyon jószívűek és szeretetteljesen törődnek nem csak az emberekkel, de az állatokkal is. Válasszunk érzelmes társat Rák gyermekünk mellé, aki vele örül, vele szomorkodik, ha kell. Egy cica vagy egy tengerimalac nagyszerű családtag lehet.

HOGYAN LESZ LUSTA KUTYÁBÓL SPORTOS EB?

Oroszlán (07.23 – 08.23.)

Az Oroszlán jegyben születettek szinte két személyiséggel rendelkeznek: míg egyik pillanatban erősek, céltudatosak és szenvedélyesek, a másikban könnyen válhatnak bizonytalanná és csendessé. Az Oroszlánok mellé ezért egy olyan állat illik, aki megérti mindkettőt. Gyermekünkkel akkor tesszük a legjobbat, ha lovagolni visszük. Persze egy ló nincs minden pillanatban vele, azonban az együtt töltött idő alatt igazán mély kötelék alakulhat ki gyermek és állat között.

 Szűz (08.24. – 09.23.)

A Szűz szereti a rendet, a tisztaságot, és azt, ha mindennek megvan a helye. Ezért a jegy szülöttei nem sokszor tartanak állatot. Ennek ellenére szeretik azokat, így ha gyermekünk mindenképpen házi kedvencet akar, valami olyat válasszunk, ami nem fog nagy rendetlenséget csinálni – sem a szobájában sem a napirendjében. Egy halacska vagy egy hörcsög tökéletes erre.

Mérleg (09.24 – 10.23.)

A Mérlegek már gyermekkorukban is vonzódnak a nyugalomhoz, egyensúlyhoz és mindenhez, ami szép. Ezért a kifinomult Mérleg gyerkőcnek egy fajtatiszta kutyus vagy cica lehet a legjobb társa. Őt fésülgetheti, fürdetheti, simogathatja majd, sőt az sem kizárt, hogy versenyre is benevez vele.

Skorpió (10.24. – 11.22.)

A Skorpió jegyben születettek – bár ők maguk hűséges és nyugodt természetűek – szeretnek misztikusnak és érdekesnek látszani, és tetszik nekik minden más is, ami különleges. Valószínűleg Skorpió gyerkőcünk is egy kirívó társra vágyik, aki azonban belül ugyanolyan nyugodt, mint ő maga. Számukra tökéletes lehet egy érdekes hüllő, valamilyen gyíkféle, kaméleon, teknős, de akár kígyó is.

Nyilas (11.23.– 12.21.)

A Nyilasok folyton repkednek, minden érdekli őket, nyitottak, szabad szelleműek, és mindig abba az irányba mennek, ahol legutóbb megpillantottak valami érdekeset. A rendszer hiánya azonban nem a legmegfelelőbb egy háziállatnak. De ha Nyilas gyermekünk mindenáron társra vágyik, egy önállóbb személyiségű cica vagy egy magában is jól eléldegélő teknős lehet neki a megoldás.