Active Beauty
Mi mindenre jó a levendulaolaj?

12 felhasználási mód

Mi mindenre jó a levendulaolaj?

Ha a levendulaszezonban nemcsak friss levendulát szedtünk és levendulaszörpöt ittunk, hanem a lila növényből készült illóolajat is beszereztünk, akkor rögtön 12 jó hírünk is van. Ennyi mindenre ugyanis bizonyítottan jó a levendulaolaj!

Megnyugtatásra
Ha egy stresszes nap után úgy érezzük, képtelenek vagyunk ellazulni, csupán két-három csepp levendulaolajra van szükségünk. Ezt a mennyiséget dörzsöljük el a tenyerünkben, majd lélegezzünk belőle nagyokat. Már pár perc elteltével érezhetjük nyugtató hatását. A maradékot elmasszírozhatjuk a talpunkon vagy a csuklónkon.

Szénanáthára
A levendulaolaj közismerten enyhíti a szénanátha tüneteit. Egyszerűen csak dörzsöljünk el tenyerünkben néhány cseppet belőle, majd szippantsunk bele mélyeket.

Enyhe égési sérülésekre
Ha például megégettük a kezünket a forró vízzel, kapjuk elő gyorsan a levendulaolajat! Két három cseppnyit kenjünk a sérült területre, hiszen jó eséllyel teljesen elmulasztja a pirosságot, a duzzanatot és a fájdalmat.

Kisebb vágott sebekre
Csepegetessünk néhány csepp levendulaolajat a vágásra, hogy csillapítsuk a vérzést. További jótékony hatása, hogy a sebet is tisztítja és elpusztítja a baktériumokat.

Ekcémára
Ha pár csepp levendulaolajat összekeverünk egy kevés kókuszolajjal, és bekenjük az érintett bőrfelületet, hatékonyan enyhíthetjük az ekcéma kínzó tüneteit.

Csípésekre
Néhány csepp levendulaolaj a rovarcsípésre, és máris visszahúzódik a duzzanat!

Utazási rosszullét esetén
Ha nehezen bírjuk a repülést vagy az autóban való utazást, tegyünk pár csepp levendulaolajat a fülünk mögé, illetve köldökünk köré, hiszen így jelentősen csökkenthetjük az utazási rosszullét tüneteit.

Száraz bőrre
A száraz, kirepedezett bőrre remek megoldás a levendulaolaj. Csak masszírozzuk be alaposan a száraz bőrbe, és máris sokkal puhábbá válik tőle.

Orrvérzés esetén
Hogy megállítsuk az orrvérzést, csepegtessünk pár csepp levendulaolajat egy zsebkendőre, majd egy darab jeget bugyoláljunk be ebbe a kendőbe. Tegyük a jeges kendőt közvetlenül az orr alá, és tartsuk ott addig, amíg a vérzés el nem áll. A levendula illata ráadásul kellőképpen meg is nyugtatja az illetőt.

Korpásodásra
Pár csepp levendulaolajat masszírozzunk be a fejbőrünkbe. Ezzel remekül visszaszorítható a fejbőr korpásodása.

Az alvás elősegítésére
Lélegezzünk be levendulaolajat a tenyerünkből és csepegtessünk pár cseppnyit belőle párnánkra is. Így garantáltan pihentető alvásban lesz részünk és könnyen álomba szenderedünk.

Ajakherpeszre
Hogy enyhítsük az ajakherpesz kínzó tüneteit, paskoljunk egy kevés levendulaolajat az érintett területre.