Active Beauty
Mi legyen anya táskájában?

Ha gyerek van, ez az 5 dolog mindig legyen nálunk nyáron

Mi legyen anya táskájában?

Egy gyereket elégedetten, boldogan és úgy egyáltalán életben tartani még egy egyszerű játszótérre tett kiruccanás alatt is embert próbáló feladat, a nyári kánikula, a napsütés és a hosszú, szabadban töltött napok pedig nem éppen könnyítik meg sem a gyerek, sem a szülő dolgát ezügyben. Most összeszedtük, mi az az öt dolog, amire mindenképpen szükségünk lesz a kihívás megugrásához!

Menő kulacs

Az egyik legfontosabb nyári feladat, hogy hidratáltan tartsuk csemeténket. Ez nem mindig könnyű, hiszen egy életre-halálra vívott focimeccs vagy egy kalandorhoz illő fára mászó gyakorlat közben minden kis rosszcsont könnyen feledkezik meg szomjúságáról. Ha azonban a játszótér legmenőbb kulacsát, vagy legszínesebb sportitalát húzzuk elő táskánkból, máris vonzóbbá válik az a fránya folyadékpótlás!

ONLINE VAGYOK, ANYA!

Nasi

Akár egy többórás autóútra, akár egy 10 perces sétára indultunk csak el, biztosak lehetünk benne, hogy az ajtón való kilépéstől számított pár pillanaton belül megkérdezi tőlünk gyerkőcünk, van-e valami ennivaló a zsebünkben. Ha pedig nincs, hallgathatjuk egész úton, hogy éhes, vagy állhatunk meg útközben drágább és valószínűleg egészségtelenebb rágcsálnivalóért, mint amit magunkkal hoztunk volna.  Inkább pakoljuk be otthon valami nasit, így legalább azt eldönthetjük, mi legyen az, és biztosra mehetünk, hogy nem csak cukorból és aromákból áll a menet közben bekapott snack.

Tápszer

Kisbabák számára természetesen az anyatej az elsődleges táplálékforrás, hiszen ez megvédi őket a fertőzésektől, és összetétele a pici igényeinek megfelelően változik. Amennyiben azonban olyan helyzetbe kerülünk, hogy nincs lehetőségünk a szoptatásra, egy kis üvegcsébe csomagolt tápszer nagyon praktikus megoldást nyújthat. Hasznos lehet ez a megoldás egy hosszabb utazás esetén, a reptéren várakozva vagy éppen buszon ücsörögve, autóban, strandon vagy akár a játszótéren is.

Naptej, sapka és napszemüveg

A nyári hónapok másik nagy kihívása a káros UV sugaraktól való védelem és a leégés elkerülése. Gyermekeink bőre még sokkal érzékenyebb, mint a mienk, ezért, ha mi magunk 20-as vagy 30-as faktorszámú fényvédőt is használunk, csemeténknek mindenképpen az erősebb, 50-est szerezzük be! Ne feledkezzünk meg a szemek egészségét védő, UV szűrős napszemüvegről és a kalapról vagy sapkáról sem, hiszen még a legdúsabb hajú rosszcsontok fejbőre is lepirulhat az erős nyári napon! 1 éves kor alatt semmiképpen se napoztassuk babánkat, és öltözetével is minél nagyobb bőrfelületet próbáljunk eltakarni a leégés elkerülése érdekében!

FITT ANYA AKAROK LENNI!

Fertőtlenítő

A nyári szabadtéri programok, utazások, strandolások, játszózások alkalmával számtalan nyilvános, tömegeket befogadó helyen fordulhatunk meg gyermekeinkkel. A rázós helyszínekre és a kétes esetekre pedig jobb felkészülni, mint később bánkódni a fertőzés vagy a megbetegedés miatt, ezért kézfertőtlenítő, vagy fertőtlenítő kendő mindig legyen a csomagunkban!

Sebtapasz

Elcsúszik, elesik, lepottyan, nekidől, megkarcolja, megcsípi: a gyerekek még nem rendelkeznek a kifejlett felnőttek koordinációs képességével, cserébe oroszlánidomárokat meghazudtoló merészség van bennük. Nem kérdés, hogy a nyár során legalább egyszer szükségünk lesz arra a magunkkal hurcolt sebtapaszra.