Active Beauty
Méregtelenítő fürdő receptek

Merülj el benne

Méregtelenítő fürdő receptek

Szervezetünk méregtelenítése rendkívül fontos! Erre több lehetőségünk van, viszont az biztos, hogy az ilyen típusú fürdőknél nincs jobb és kellemesebb módszer. Íme, 3 fantasztikus recept, melynek köszönhetően segítjük szervezetünk megtisztítását.

#1 – Gyömbéres fürdő

A gyömbéres fürdő nem csupán méregtelenítésre alkalmas, ugyanis megfázás vagy izomláz esetén is képes enyhíteni a panaszainkon, sőt, még köszvénynél is hozhat javulást. A gyömbér serkenti az izzadást, míg a szódabikarbónának köszönhetően bőrünk puha és selymes lesz.

Hozzávalók

  • 60 gramm szódabikarbóna
  • 10 gramm frissen reszelt gyömbér vagy 1 teáskanál gyömbérpor
  • 200 gramm keserűsó

Elkészítés

Keverjük össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a fürdővízhez. Az első alkalom során 15 perc után szálljunk ki a kádból, majd a fürdés időtartamát szépen lassan növelhetjük maximum 30 percig.

AZ ÉRETTEBB BŐR ÁPOLÁSA

#2 – Zöld teás fürdő

A zöld tea rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek serkentik az anyagcserét és segítik az emésztést, illetve méregtelenítenek. Ahelyett, hogy csak innánk a zöld teát, nyugodtan fürödjünk is benne. Ehhez szórjunk egy marék zöld tealevelet a fürdővízbe, és már indulhat is a méregtelenítés.

#3 – Bentonit agyagpor fürdő

Ez a fajta gyógyföld egy nagyon gyengéd méregtelenítő, emellett még a vérkeringést is javítja.

Hozzávalók

  • fél bögre bentonit agyagpor
  • fél bögre keserűsó

Egy edényben keverjük össze a bentonitot és a keserűsót némi vízzel. Ehhez műanyag vagy porcelán kanalat használjunk, ugyanis a fém megváltoztathatja a homeopátiás szerek hatását. Miután sikerült alaposan összekevernünk, adjuk hozzá a fürdővízhez. A kapott masszát akár a bőrünkre is felkenhetjük, amit 5 percig hagyjunk hatni, majd utána üljünk be a kádba, és élvezzük a meleg víz relaxáló, méregtelenítő hatását.

DRÁGA KINCSÜNK, A SHEAVAJ

Méregtelenítő fürdő szabályai

Minden ilyen típusú fürdőre ugyanazok a szabályok érvényesek! A legjobb hatás érdekében szükségünk lesz némi időre, ugyanis egy méregtelenítő fürdőnek legalább 15-30 percig kell tartania. Miután kikeltünk a kádból, vegyünk fel egy pihe-puha köntöst vagy bújjunk be a meleg ágyba, és pihenjünk még egy órán át. Ez idő alatt a szervezetünk tovább izzad,  fokozva ezzel a méregtelenítő hatást. Ezután nyugodtan zuhanyozzunk le, majd feküdjünk le. Nagyon fontos, hogy a méregtelenítő fürdő előtt és után is sok folyadékot fogyasszunk, például uborkás vizet.