Active Beauty
Lézeres szőrtelenítés

Pró-kontra lista

Lézeres szőrtelenítés

Míg őseink számára nagy jelentőséggel bírt a testszőrzet, addig mára leginkább zavaró, így számos úton-módon próbálunk megszabadulni tőle. Ennek egyik legmodernebb módja a lézeres szőrtelenítés. Cikkünkben utánajártunk az előnyeinek és hátrányainak.

A lézeres szőrtelenítésről

Ez a módszer leginkább a nagyobb testfelületek szőrtelenítésére alkalmas. Az eljárás viszonylag gyors és fájdalommentes, legalábbis abban az esetben, ha egy szakember végzi, ellenkező esetben komoly sérülések keletkezhetnek a bőrön. A borotválással ellentétben ezzel nem csupán levágjuk a szőrt, hanem hosszútávon eltüntetjük azt, ugyanis elpusztítjuk a hajgyökereket, így a szőr már nem tud újra kinőni. Ennek ellenére ez az eljárás sem végleges, ugyanis például a terhesség során megváltozó hormonháztartás akár ismét serkentheti a szőrnövekedést. Ettől függetlenül hosszútávon megoldást jelenthet.

ÍGY SZŐRTELENÍTSÜNK CUKORGYANTÁVAL!

A lézeres szőrtelenítés során a leborotvált szőrszálakat, illetve szőrtüszőket lézerfénynek teszik ki. A szőr ennek következtében elhal, így nem tud belőle ismét kinőni. A végső eredmény eléréséhez több kezelésre van szükség, mert a lézer csak azt a gyökeret képes elpusztítani, ami épp egy bizonyos növekedési fázisban van.

A lézeres szőrtelenítés előnyei

  • A borotválással vagy az epilálással szemben,ezzel a módszerrel jelentősen kevesebb szőrszállal kell megküzdenünk a hétköznapokban.
  • Az epilálás irritálhatja a bőrünket, továbbá fájdalommal jár, míg a lézeres szőrtelenítés nem.
  • Attól függően, hogy milyen módszerrel és milyen gyakran szőrtelenítünk, csökkentjük a szépségápolásunk nyomán következő hulladék mennyiségét
  • Hosszútávon meg is térülhet ez a költséges kezelés, hiszen többé nem kell szőrtelenítő eszközükre vagy kozmetikusra költenünk.
  • A jövőben rengeteg időt spórolunk meg, hiszen a kezelés befejeztével már nem kell a hétköznapokban időt szánnunk a szőrtelenítésre.

5 HATÉKONY TRÜKK A SOKÁIG PUHA ÉS SZŐRTELEN LÁBAKÉRT

A lézeres szőrtelenítés hátrányai

  • Ez egy igencsak költséges eljárás, ami szolgáltatótól, illetve a szőrtelenítendő terület nagyságától függően akár több százezer forintba is kerülhet.
  • Helytelen alkalmazás következtében égési sérülések és hegek keletkezhetnek.
  • Nem minden szőrzet esetén ajánlott, ugyanis a szőrszálakban található melanin mennyisége nagyban befolyásolja a kezelések sikerét. Minél több a melanin, annál jobb lesz a végeredmény. Ebből kifolyólag a sötét hajú, illetve sötétebb szőrzettel rendelkező személyeknél érhető el a legjobb eredmény. Nagyon világos szőrszálakat ezzel a módszerrel sajnos nem lehet jó eredménnyel eltávolítani.
  • A bőrszín szintén befolyással van a végeredményre: minél sötétebb, annál több melanint tartalmaz, azaz annál jobb lesz a végeredmény.
  • A borotválással ellentétben nem lesz azonnal látható az eredmény.