Hozzávalók 4 adaghoz:
A püréhez:
Ezenkívül
Elkészítés
1. Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk le a spárga fás végeit, morzsoljuk szét a fetát. A fenyőmagokat egy csipet tengeri sóval közepes lángon egy kis serpenyőben pirítsuk meg. Néha keverjük meg, és pirítsuk addig, amíg aranybarna színt nem kapnak (ez kb. 30 másodpercet vesz igénybe).
2. A babpüréhez a fehérbabot, az olívaolajat, a citromlevet és a fokhagymát egy mixerben pürésítsük, sózzuk, borsozzuk. A további felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.
3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kenyeret helyezzük egy tepsire és locsoljuk meg olívaolajjal. 10 perc alatt süssük aranybarnára.
4. Egy zöldségpucolóval vágjuk a spárgát hosszú, keskeny csíkokra. Keverjük össze a spárgaforgácsokat egy kis edényben egy korty olívaolajjal, citromlével, egy kis sóval és borssal.
5. A babpürét kenjük a kenyerekre és halmozzuk rá a spárgacsíkokat. Szórjuk rá a fetát, a mentát, a fenyőmagot, a citromhéjat és a csilipelyhet. Sózzuk, borsozzuk és tálaljuk.
Kövessen minket: