Active Beauty
A legtöbb kalóriát égető téli sportok

Hidegben is éghet a zsír - ezekkel a leginkább!

A legtöbb kalóriát égető téli sportok

Ki mondta, hogy télen a négy fal között kellene ücsörögnünk? Húzzuk fel a hótaposónkat, gomboljuk be a téli kabátunkat, és irány a szabad! Az alábbi téli sportok nemcsak szuper időtöltések, de a kalóriákat is hatékonyan égetik.

Jégkorcsolyázás (504 kalória óránként)

A jégkorcsolyázás kortól és nemtől függetlenül remek program, űzhetjük a barátainkkal, a családunkkal vagy a randipartnerünkkel. Akár csak körbe-körbe szeretnénk siklani a pályán vagy táncolni kívánunk a jégen, garantált a szórakozás! Aktivitási szintünktől függően akár 500 kalóriát is elégethetünk vele – ráadásul az izületeinket is kíméljük.

Szánkózás (468 kalória óránként)

Ki gondolta volna, hogy gyermekkorunk kedvenc időtöltése a leginkább kalóriagyilkos téli sportok egyike? Ám ha alaposan végiggondoljuk, hogy arra dombra vagy hegyre fel is kell sétálni mindannyiszor, ahányszor csak le akarunk csúszni… És persze ez esetben is a törzsünkkel kontrolláljuk a siklás irányát és sebességét! Úgy tűnik, ez egy win-win szituáció, szóval hol is van a szánkó?

Snowboardozás (429 kalória óránként)

Ha a síelésnél extrább sportra vágyunk, válasszuk a snowboardot. Elvégre a hódeszkázás lényege sem a félelmetes ugrásokban és trükkökben rejlik, a szimpla lesiklás is élvezetes – pláne, ha belegondolunk, hogy mennyire megdolgoztatjuk a láb és a törzs izmait, miközben a kar sem tétlenkedik. Ráadásul kiválóan fejleszthetjük vele az egyensúlyérzékünket is!

Hótalpas túra (576 kalória óránként)

Ha a környező hegyeket beborította a hó, induljunk hótalpas túrára. A legjobb benne, hogy semmiféle előképzettség nem szükségeltetik hozzá, csupán hótalp és elszántság kell hozzá. Magunk szabjuk meg az intenzitást, akárcsak a futásnál – amelynek egyébként remek téli alternatívája ez a sportág.

Jégkorongozás (549 kalória óránként)

Ha a csapatsportok kedvelői vagyunk, és erről télen sem szeretnénk lemondani, akkor a jégkorongozást válasszuk! Na nem kell vérre menő csatákat vívni, mint az amerikai NHL-ben, csak átadni magunkat a játék örömének – és a tudatnak, hogy a combunkat és a hasunkat is tónusosabbnak fogjuk érezni, ha levetjük a sok-sok réteg ruhát!

Mentés

Mentés

Mentés