Active Beauty
3 kényeztető lábfürdő-recept

Lábaink megérdemlik az ápolást

3 kényeztető lábfürdő-recept

Rengeteget köszönhetünk a lábainknak, hiszen nap mint nap elvisznek minket a munkába, a gyerekért az óvodába, de akár a Mount Everestre is feljuttatnak minket. Annak ellenére bírják a strapát, hogy télen gyakran fáznak, a nyári utazás során pedig megégnek a forró homokban. Épp ezért álljunk meg egy pillanatra, és foglalkozzunk ápolásukkal, ezzel megköszönve nekik a fárasztó mindennapokat.

Mielőtt azonban nekilátnánk egy kellemes lábfürdő elkészítéséhez, van pár dolog, amire érdemes odafigyelnünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb hatást érjük el. Lássuk, hogy mire kell figyelnünk:

  • A lábfürdő vízének a hőmérséklete mindig 36 és 38 Celsius-fok között legyen.
  • Egy lábfürdő tökéletes időtartama minimum 10, maximum 20 perc.
  • Ha végeztünk, jól töröljük meg a lábainkat, majd kenjük be egy speciális ápolókrémmel.
  • A tökéletes kényeztetés érdekében a lábfürdő után legalább 30 percig pihentessük még a lábainkat.

LÁBÁPOLÁSI KISOKOS

  1. Kikapcsolódás és relaxálás

Hagyjuk magunk mögött a mindennapos stresszt, és egyszerűen kapcsoljunk ki. Ehhez pedig nincs is jobb módszer, mint egy kellemes lábfürdő. Keverjünk össze 8-15 csepp levendula olajat 4 evőkanál tejjel, ezt az egyveleget pedig öntsük hozzá a meleg vízhez.

  1. Energia és vitalitás

Ki ne ismerné azt a szituációt, amikor lábaink rettentő fáradtak egy hosszas séta, kirándulás, shoppingolás, netán bulizás után? Ilyenkor csodákra képes egy vitalizáló lábfürdő, amihez egy narancs levére és három evőkanál túróra lesz szükségünk. Ezt a keveréket óvatosan adjuk a vízhez. Ha még intenzívebb hatást szeretnénk elérni, akkor vágjuk apróra a narancs héját, és azt is adjuk hozzá vízhez.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

  1. Puha és selymes lábak

A telet egyáltalán nem szeretik lábaink, hiszen ebben az időszakban csak ritkán levegőznek, majdnem mindig zokni és csizma van rajtuk. Annak érdekében, hogy így is puhák és selymesek maradhassanak, nagy figyelmet kell szentelnünk az ápolásukra. A legjobb, amit tehetünk, ha két teáskanál mézet összekeverünk egy bögre tejjel, majd ezt hozzáöntjük a lábfürdő vízéhez.