Active Beauty
Körtevekni kókuszkrémmel és karamellizált körtével

Egy édes kenyér uzsonnára

Körtevekni kókuszkrémmel és karamellizált körtével

Hozzávalók egy kenyérformához:

  • 2 körte
  • 115 g kókuszolaj
  • 140 g juharszirup
  • 2 tojás
  • 180 g hajdinaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 50g darált mandula
  • 1 csipet só
  • 125g joghurt
  • olaj a forma kikenéséhez

A karamellizált körtékhez:

  • 6 körte
  • 50 g cukor
  • egy citrom leve
  • 3-4 ek. juharszirup

A kókuszkrémhez:

  • 150 g vegán kókuszjoghurt
  • 2-3 ek. megszilárdult kókusztej

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses funkción. Mixeljük krémesre a kókuszolajat a juharsziruppal. Adjuk a krémhez a tojásokat. Keverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a mandulával.
  2. Vágjuk fel a kettévágott, csutkátlanított körtéket 1×1 cm nagyságú darabokra. Keverjük a lisztes keveréket a tojásos-vajasmasszához. Adjuk hozzá a joghurtot, a körtedarabokat, és keverjük jól össze.
  3. Kenjük ki a sütőformát a kókuszolajjal, és öntsük bele a tésztát. Süssük a körteveknit 45–55 percig.
  4. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Forgassuk meg a meghámozott, félbevágott körtéket a karamellben. Adjuk hozzá a citromlevet és a juharszirupot, és pároljuk e szirupban a körtéket 5 percen keresztül.
  5. Keverjük össze a kókuszjoghurtot a sűrű kókusztejjel. Kenjük a kókuszkrémet a kihűlt süteményre, majd ültessük a krémre a körtéket.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA