Active Beauty
Körtés tökleves paradicsomos kekszecskékkel

Kedves egészségünkre

Körtés tökleves paradicsomos kekszecskékkel

HOZZÁVALÓK KÉT SZEMÉLYRE:

A leveshez:

  • 2 kicsi körte
  • 500 g zöld hokkaido tök (vagy narancssárga hokkaido tök, pézsmatök…)
  • 1 kicsi krumpli
  • 1 nagy hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 650 ml dmBio zöldségalaplé
  • 100 ml crème fraîche (vagy cremefine)
  • dmBio extra szűz olívaolaj
  • 2 szál friss petrezselyem
  • jódozatlan tengeri só
  • fekete bors
  • dmBio zöldségleves ételízesítő por

A kekszekhez:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 g crème fraîche
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss koktélparadicsom vagy 2 nagy paradicsom
  • jódozatlan tengeri só
  • fekete bors
  • kerek kiszúróformák

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Először mossuk meg a paradicsomokat a kekszekhez, töröljük őket szárazra, és vágjuk fel vékony szeletekre. Sózzuk meg őket. A leveles tésztából a kiszúróval szúrjunk ki köröket.
  2. Vágjuk fel a fokhagymagerezdet vékony szeletekre, keverjük össze a crème fraîche-sel, némi sóval és a borssal, és kenjük meg vele a keksztallérok közepét. Fektessük rájuk a paradicsomszeleteket, majd szórjuk meg sóval és borssal. A kekszeket 180 fokon alsó-felső sütés funkción süssük készre 20 perc alatt. Hagyjuk őket kihűlni.
  3. A leveshez vágjuk fel a tököt vastagabb szeletekre, vágjuk félbe a körtét, majd sóval és borssal megszórva süssük őket jó 20 percig a sütőben.
  4. Vágjuk ki a körték magházát. Vágjuk a hagymát és a fokhagymát kis darabokra, majd egy kevés olívaolajon kissé pirítsuk meg őket. Hámozzuk meg a burgonyát, és kockázzuk fel. Adjuk a hagymához a tököt (héjastul), a körtéket és a burgonyát. Öntsük fel az alaplével, és főzzük kb. 15 percig alacsony lángon.
  5. Csipkedjük le a petrezselyemleveleket a szárukról, és a crème fraîche-sel együtt turmixoljuk a levesbe.
  6. Ízesítsük sóval, borssal, és szervírozzuk a kekszekkel. Úgy is nagyon finomak, ha hidegen a levesbe mártva fogyasztjuk őket.

TONHALSTEAK ZÖLDSÉGEKKEL