Menü

Az ápolt körmök 6 titka

Így készül a tökéletes manikűr!

Home » Szépség » Az ápolt körmök 6 titka - 03.2018

Az ápoltság egyik legfontosabb fokmérői a makulátlan körmök. Jöjjön hát a tökéletes manikűr hat titka, avagy a körömápolás legfontosabb szabályai.

Fő a tisztaság!

Mielőtt nekilátnánk a manikűrözésnek, a legfontosabb, hogy a körmök és a körülöttük lévő bőr teljesen tiszta legyen. Mossuk le az előző körömlakkot acetonmentes körömlakklemosóval – az acetonos verzióval szemben ezek a termékek nem szárítják feleslegesen a körmöt, hatékonyságukban azonban nincs különbség. Ezután egy puha sörtéjű (használaton kívüli) fogkefét szappanozzunk be, majd gyengéden dörzsöljük át vele a körmeinket és a körülöttük lévő bőrt – egyszerű és olcsó megoldás az elhalt hámsejtek leradírozásra.

A SZÉP KÖRÖM ELLENSÉGEI

Legyünk óvatosak!

A körmök törékenyek, és ha túl erősen reszeljük őket, akkor az akár gyulladáshoz is vezethet. Használjunk gyengédebb reszelőket, és mindig csak egy irányba reszeljünk, ne oda-vissza. Lehet, hogy a körömreszelés folyamata így valamivel tovább tart, ám körmeink egészsége szempontjából ez sokkal biztonságosabb.

Körömreszelés

Vágjuk rövidre!

A hosszú körmök is szépek, de sokkal több a gond velük, mint a rövidekkel – gondoljunk csak arra, milyen könnyen betörhetnek, illetve a körömlakk is könnyebben lekopik róluk. A rövid körmök lekerekített végekkel mindig divatosak és sokkal egyszerűbb ápolni őket. Vágjuk hát le körmeinket nagyjából két hetente!

A GÉLLAKKOZÁS BUKTATÓI

Legyen nálunk elsősegély-készlet!

Ha olyan munkát végzünk, amely során körmeink könnyen megsérülhetnek, vagy sokat sportolunk, akkor érdemes egy mini manikűrkészletet mindig magunknál hordanunk: egy kicsike körömreszelő és körömvágó olló jól jöhet az ilyen manikűr-balesetek esetén.

Ne vágjuk le a kutikulát!

A kutikula, azaz a körömágybőr fontos szerepet lát el: a körömágyat védi. Ha tehát levágjuk a körömágybőrt, azzal utat engedünk a baktériumoknak. A legjobb, ha békén hagyjuk a kutikulát, vagy csak óvatosan visszatoljuk narancsfapálca segítségével hetente egyszer, közvetlenül zuhanyzás után. És hogy a körömágybőr ne száradjon ki, rendszeresen kenjük be kifejezetten erre a területre szánt termékkel vagy valamilyen zsírosabb állagú krémmel.

Kutikula visszatolása narancsfapálca segítségével

Dolgozzunk tiszta eszközökkel!

A körömápoló eszközeinket épp úgy tisztán kell tartanunk, mint a sminkecseteinket. Hogy körmeink egészségesek maradhassanak, a fémből készült kellékeket szappannal és vízzel tisztítsuk meg, majd denaturált szesszel fertőtlenítsük. És ne felejtsük el rendszeresen lecserélni az eldobható eszközöket (például a narancsfapálcát vagy a reszelőt).


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vöröshajú lány mosolyog és enyhén száját harapja
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk