Menü

Karfiol cheese

Ellentétek vonzásában

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Karfiol cheese - 04.2019

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 100 g napraforgómag
  • 1 sárgarépa
  • 180 g karfiol (1/2-1/3 fej)
  • 1 késhegynyi Cayenne-bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 korty ecet (vagy citromlé)
  • 4 tk. élesztőpehely
  • 1⁄2 tk. kurkuma
  • 2 csapott tk. őrölt pirospaprika
  • 1 tk. mustár
  • só

20 db kenyércsipszhez:

  • 1⁄2 másnapos bagett/fehér kenyér
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2 tk. szárított fűszer

CSOKOLÁDÉS GYÜMÖLCSÖK

Elkészítés:

  1. A cheeze-hez áztassuk be a napraforgómagokat meleg vízbe.
  2. Vágjuk fel a sárgarépát és a karfiolt azonos nagyságú darabokra, és főzzük őket sós vízben puhára. Öntsük le róluk a vizet, és hagyjuk kissé kihűlni. Öntsük le a napraforgómagokról is a vizet, és egy botmixer segítségével pürésítsük a zöldségekkel és a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint adhatunk hozzá ecetet (a savanyúbb ízek kedvelői számára), sót vagy borsot (a csípős ízek kedvelőinek).
  3. A kenyércsipszhez melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alul-felül sütés). Vágjuk fel a kenyeret vékony szeletekre. Keverjük össze az olajat és a fűszereket egy kis tálban, majd pedig egy ecset segítségével kenjük be vele a kenyérszeleteket.
  4. Tegyük ezeket egy tepsire, és 4-5 perc alatt pirítsuk őket aranybarnára és ropogósra. A kész csipszek száraz helyen, egy dobozban hetekig eltarthatók.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk