Menü

A legjobb karácsonyi vásárok Európában

4 adventi úti cél

Home » Szabadidő » A legjobb karácsonyi vásárok Európában - 12.2017

Ahány nemzet, annyi szokás – igaz ez a karácsonyra is! Éppen ezért érdemes karácsony előtt felfedezőtúrára indulni, és megnézni, hogy a többi európai országban hogyan készülnek az ünnepekre. Íme négy remek karácsonyi vagy adventi úti cél!

Nürnberg, Németország
Németországban nagy hagyománya van a karácsonyi vásároknak, mind közül pedig talán Nürnbergben adják meg leginkább a módját. A piros-fehér ponyvás fabódékban kapható portékák minden érzékünkre hatnak: csupa kézműves, helyben vagy helyi alapanyagokból készült termékek közül válogathatunk. Harapnivalók közül kihagyhatatlan a Rostbratwurst (kicsi, ízletes kolbászkák) és a Lebkuchen (tradicionális nürnbergi mézeskalács, amelyet liszt hozzáadása nélkül készítenek).
Még több infóért kattintson ide!

A LEGJOBB KARÁCSONYI FILMEK

Lille, Franciaország
Bár ez a francia karácsonyi vásár nem olyan grandiózus, mint a német vásárok, de az igazi ínyencek innen is elégedetten távozhatnak. És nemcsak crepe (francia palacsinta) és sajtok vannak ám… A pain d’epices (a mézeskalács francia változata) mellé jól illik egy pohár vin chaud aux épices (francia forralt bor)! A Rihour téren található vásáron nem csak a régió portékái kaphatók, orosz, kanadai és lengyel kézművesek termékeit is megcsodálhatjuk és megvásárolhatjuk!
Még több infóért kattintson ide!

Brüsszel, Belgium
A brüsszeli karácsonyi vásár nem évszázados hagyományokon alapszik, mégis ez az egyik legnagyobb és legjobb szerte Európában! A brüsszeli Winter Wonders és karácsonyi vásár a város főterén található és a kétszáznál is több faházon túl különböző attrakciókkal is várják a turistákat: van körhinta, jégpálya, koncertek, hang- és fényshow… Itt aztán tényleg újra gyereknek érezhetjük magunkat! És ha újra szeretnék felnőni, akkor pedig gurítsunk le egy korsó belga sört, amely mellé remekül illik a nyárson sült lazacos szendvics. Aki pedig még mindig nincs jóllakva, az megcélozhatja a belga csokoládékat, kekszeket és gofrikat árusító bódékat.
Még több infóért kattintson ide!

BESZÉDTÉMÁK, AMELYEKET KERÜLJÜNK KARÁCSONYKOR

Innsbruck, Ausztria
A hófödte tiroli hegyek között található Innsbruck Európa egyik legbájosabb városa! Aki pedig decemberben utazik az osztrák településre, az garantáltan szerelembe esik vele. A karácsonyi vásárok pompás fényeit tovább fokozza az Aranytető, amely Innsbruck jelképe és a belváros első számú turista látványossága. Míg a háttérben karácsonyi énekek szólnak, úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mesébe csöppentünk volna, hiszen számos híres mesekarakter elevenedik meg az utcákon. Egy bögre forralt borral az egyik kezünkben, és egy adag Kiachln-nal (vékonyra sütött fánk savanyú káposztával töltve) a másikban élvezetes sétát tehetünk.
Még több infóért kattintson ide!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk