Active Beauty
Karácsony stressz nélkül

Készülődjünk tudatosan az ünnepekre

Karácsony stressz nélkül

Ötleteket adunk, hogyan tudunk kiegyensúlyozottak és energikusak maradni a karácsony előtti hajrában és valóban élvezni az ünnepeket.

Tudatos szervezés

Ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra! Már most írjunk tervet arra vonatkozóan, hogy milyen teendők várnak ránk karácsonyig, és osszuk be, hogy melyik héten mit tudunk elintézni.

Rangsor

Bevásárlás, főzés, nagytakarítás, ajándékvásárlás, munka – a rengeteg teendőn kívül ilyenkor sok barát, rokon is számít arra, hogy időt szakítunk rájuk. Érdemes rangsorolni a feladatokat legfontosabb, fontos és kevésbé fontos kategóriákba. Gondoljuk végig, mi az, amit mindenképpen el kell végeznünk, és mi az, ami, ha elmarad, sem katasztrófa.

Mozgás

A napi rendszeres, legalább félórás séta, kocogás vagy más típusú mozgás elengedhetetlen az egészség szempontjából. A gyaloglás, a friss levegő oxigénnel tölti fel az egész szervezetet, nyugtató hatással van az agyra, javítja az alvás minőségét, ezen kívül erősíti az immunrendszerünket is. A tél és a hideg nem lehet kifogás.

CSILLAGOK PAPÍRTASAKBÓL

Illóolajok

Egyes citrusfélék illatanyagai nyugtatnak, segítenek a stressz csökkentésében. Csepegtessünk citrom- vagy narancsolajat egy zsebkendőre, tegyük a zsebünkbe, és időnként töröljük át vele az arcunkat. Esténként pedig párologtassunk illóolajokat. Amellett, hogy kellemes illattal tölti meg otthonunkat, antibakteriális hatással is bír.

6 UTOLSÓ PILLANATOS KARÁCSONYI DEKORÁCIÓS TIPP

Fűszerek

A forró, fűszeres ételek segítik az endorfinok felszabadulását. Nem véletlenül vágyunk télen ilyen ételekre, italokra. A legjobb fűszerek, amelyek jókedvre derítenek, a chili, a fahéj, a kardamom, a rózsabors, a gyömbér és a római kömény.