Menü

Influenza elleni tippek

Így vészeljük át a szezont

Home » Életmód » Egészség » Influenza elleni tippek - 10.2018

Újra eljött az évnek az a szakasza, amikor mindenkiben, aki akár csak egyszer is tüsszent, veszélyforrást látunk. De elkerülhetjük valamivel az influenza okozta kellemetlen tüneteket és az ágyhoz kötött napokat?

Törődés az ellenállásért

Az influenzaszezon alatt az egyik legfontosabb óvintézkedés saját szervezetünk felkészítése az ellenállásra. Csak akkor tudjuk megfelelően leküzdeni a minket támadó vírust, ha immunrendszerünket megfelelő formába hozzuk, mire a betegség tombolni kezd körülöttünk. Ehhez nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozottan és változatosan étkezzünk, rendszeresen mozogjunk, és próbáljunk minél többet aludni, hogy sejtjeink megfelelően regenerálódhassanak. Ne feledkezzünk meg a vitaminbevitelről sem: az őszi-téli időszakban különösen oda kell figyelnünk szervezetünk D-vitamin szükségletére, hiszen a gyengülő és rövidülő napfény miatt ilyenkor tipikusan megcsappannak készleteink.

 

13 GYÓGYÍTÓ ÉTEL, AVAGY MIT EGYEN, HA BETEG?

Kézfertőtlenítők és fertőtlenítő kendők rendszeres használatával elkerülhető az influenza.

Csak semmi fertőzés!

Ebben az időszakban a kézfertőtlenítőnk válik a leghűségesebb társunkká, és ezzel semmi baj nincsen. Sőt, az effajta pajzs elengedhetetlen az influenza elkerüléséhez. A villamos kapaszkodója vagy egy nyilvános mosdó kilincse ugyanis igazi tűzfészek ilyenkor, de ne feledkezzünk meg az olyan helyekről sem, mint az asztal az étteremben, a munkahelyi konyhacsap vagy a pékségben lévő pult. Míg a beteg embert megpróbálhatjuk elkerülni, ezeket a mindennapi dolgokat már nem. Pontosan ezért készítsünk be minden táskánkba egy jó minőségű kézfertőtlenítőt és fertőtlenítő kendőt, illetve figyeljünk oda rá, hogy gyakrabban mossunk kezet a megszokottnál.

 

TERMÉSZETES GYÓGYMÓDOK MEGFÁZÁSRA

Oltás

Lehetünk bármennyire elővigyázatosak, szakértők szerint a leghatékonyabb megoldás továbbra is az, ha amilyen hamar csak tudjuk, beoltatjuk magunk. Az optimális időszak erre ősz eleje, de ha csak télen jut eszünkbe, az is teljesen rendben van. Az oltásokat minden évben úgy állítják össze, hogy az influenza összes, adott szezonban nagy valószínűséggel terjedő típusával szemben védettséget nyújtsanak.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk