Active Beauty
13 gyógyító étel, avagy mit egyen, ha beteg?

Egye magát egészségesre!

13 gyógyító étel, avagy mit egyen, ha beteg?

Itt van az ősz, itt van újra a megfázások ideje! Hogy az évszak ne a betegségekről szóljon, ismerje meg, mi az a 13 étel és ital, amelyet különösen érdemes fogyasztani abban az esetben, ha sikerült összeszednünk valamilyen nyavaját.

Húsleves
Nem véletlenül a húsleves volt az első számú étel, amellyel már nagyanyáink is etettek minket, ha megfáztunk. Mindegy, hogy pulykából, tyúkból vagy marhából készül, évszázadok tapasztalata mutatja, hogy a húslevesnek gyógyító ereje van.

HA RÁNK TÖR A FEJFÁJÁS

Erőleves
Apropó, erő! A húsleveshez hasonlóan az erőleves is remek opció, amikor a beteg szervezetnek szüksége van folyadékra.

Fokhagyma
A fokhagymának rengeteg jótékony hatása van, éppen ezért már évszázadok óta nemcsak fűszernövényként, de gyógynövényként is számon tartanak. Antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása miatt remek ellenszere a légúti megbetegedéseknek.

Kókuszvíz
A folyadékpótlás az egyik legfontosabb dolog, amire ügyelnünk kell, ha betegek vagyunk. A kókuszvízzel pedig nemcsak szervezetünk hidratáltságáról gondoskodhatunk, de nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot is bejuttatunk vele.

Forró tea
A tea nemcsak átmelegíti testünket, de hatékonyan enyhíti a megfázás és az influenza több tünetét is.

Méz
A méz erős fertőtlenítő, antibakteriális és gyógyító tulajdonsága révén segít lerövidíteni a betegen töltött időszakot.

TERMÉSZETES GYÓGYMÓDOK MEGFÁZÁSRA

Gyömbér
A gyömbért megfázás, fejfájás és hányinger esetén is bevethetjük. A népi gyógyászat szerint a friss gyömbér rágcsálása és a gyömbéres tea is hatásos.

Csípős ételek
Az olyan csípős fűszernövények, mint például a chili vagy a kurkuma, kapszaicint tartalmaznak, amely fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, ráadásul megemeli a test hőmérsékletét is, azaz megizzasztja a beteget.

Banán
Banánt is jó ötlet enni, ha betegek vagyunk, hiszen könnyű megrágni, íze nem túl intenzív, mégis jelentős mennyiségű kalóriát és tápanyagot viszünk be vele a szervezetünkbe.

Zabkása
Akárcsak a banán, a zabkása is egy könnyen fogyasztható és mondhatni íztelen étel, amellyel ennek ellenére gondoskodhatunk a kalória-, vitamin- és ásványi anyag bevitelről.

Joghurt
Szuper, ha van a hűtőben joghurt betegség idején! Egy pohárnyi mennyiségben 150 kalória és 8 gramm fehérje van. Ráadásul hideg is, amely csillapítja a torokban az égő érzést.

8 OK AZ ÁLLANDÓ FÁRADTSÁGÉRZET MÖGÖTT

Avokádó
Az avokádó egy nem mindennapi gyümölcs, hiszen szénhidráttartalma alacsony, de zsírtartalma magas. Szerencsére azonban nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav, mint amit az olívaolajban is megtalálunk – azaz nagyon egészséges!

Leveles, zöld színű zöldségek
Betegség esetén különösen fontos, hogy szervezetünk megkapjon minden vitamint és ásványi anyagot, amelyre szüksége van. A leveles, zöld színű zöldségek rendkívül sok tápanyagot tartalmaznak.