Menü

7 tipp, hogyan búcsúztassuk a nyarat

Így tuti, hogy jól indul az ősz

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » 7 tipp, hogyan búcsúztassuk a nyarat - 08.2019

Hamarosan véget ér az év legszebb időszaka és ismét visszatérnek a hűvösebb, borúsabb napok. Nem kell azonban teljesen kétségbe esnünk, hiszen az ősznek és a télnek is megvan a maga varázsa, az alábbi tippeknek hála pedig sokkal könnyebb lesz az átállás.

  1. tipp

A nyaralásunk utáni első két napot még vegyük ki szabinak, így az első utunk nem rögtön a munkahelyünkre vezet, ami rendkívül pozitívan hat a lelki világunkra, továbbá így adunk magunknak pár napot az akklimatizálódásra. Ez nem csak magunk miatt fontos, hanem kollégáink miatt is, hiszen a megemelkedett energiaszintünkkel és pörgőségünkkel lehet, hogy enyhén az idegeikre mennénk.

  1. tipp

A felgyülemlett energiánkat próbáljuk meg úgy beosztani, hogy minél tovább kitartson, azaz lassítsunk egy kicsit. Hazaérkezésünk után ne kezdjük el rögtön bepótolni az elvégzetlen feladatokat.

A SZTÁROK KEDVENC ŐSZI SZETTJEI

  1. tipp

Tegyünk rendet és rendszerezzünk! Nézzük át a szekrényünket, és váljunk meg minden olyan ruhától, amiket az utóbbi években nem hordtunk, és csak a helyet foglalták. Ezt a lakásunk többi részén is megtehetjük, így nem csak az otthonunkban varázsolunk rendet, hanem a lelkünkben is.

  1. tipp

Az első pár munkával teli napot, próbáljuk meg úgy szervezni, hogy ne dolgozzunk folyamatosan, hanem tudatosan tervezzünk be pár nyugis órát, amikor olyan feladatokat végzünk el, melyek nem túl stresszesek, esetleg még ki is kapcsolódunk tőlük.

  1. tipp

Mozogjunk rendszeresen! Nem muszáj rögtön az edzőterembe rohannunk, hiszen már azzal is rengeteget teszünk az egészségünkért és lelki békénkért, ha sok időt töltünk a természetben, sétálunk, vándorlunk. Közben rengeteget gondolkodhatunk és elmélkedhetünk az életünkről, vagy épp ellenkezőleg, teljesen kikapcsolhatjuk az agyunkat.

  1. tipp

Mindig iktassunk be olyan napokat, amikor nem nézünk tévét és nem netezünk. Ezek helyett inkább olvassunk egy könyvet, újságot, esetleg fejtsünk rejtvényt vagy fessünk. A lényeg, hogy valami olyan elfoglaltságot válasszunk, ami kiszakít minket a valóságból.

5 ŐSZI ASZTALI DEKORÁCIÓ

  1. tipp

Készítsünk egy kollázst olyan képekből, szavakból, idézetekből, amelyek valami pluszt adnak az életünkhöz, de akár megjeleníthetjük rajta a vágyainkat, az álmainkat, esetleg a következő úti célunkat is. Így amikor elegünk lesz a hideg időből, akkor csak rá kell pillantanunk a kollázsra, és máris jobb kedvre derülünk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk