Active Beauty
Így ápoljuk a kisbabák bőrét!

Hasznos tippek az egészséges bababőrért

Így ápoljuk a kisbabák bőrét!

A kisbabák bőre annyira puha és érzékeny, hogy extra ápolásra és védelemre van szükségük. Az újdonsült szülők számára ez sok fejtörést okoz, hiszen az újszülöttek bőre annyira szenzitív, hogy számos termék okozhat allergiás kiütéseket, kipirosodást és más kellemetlen tüneteket. Az első és legfontosabb tehát, hogy csak olyan termékeket használjunk, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak és mentesek mindenféle kemikáliáktól. De jöjjön még néhány tipp!

Fürdetés
A kisbabák mindennapi fürdetéséhez olyan sampont és fürdetőt kell választatnunk, amely kíméletes a pici bőréhez – ezekkel a termékekkel és langyos vízzel mosdassuk őket. Ügyeljünk arra, hogy a szoba, ahol fürdetés után megtöröljük a baba bőrét, kellőképpen meleg legyen. Illetve az is fontos, hogy természetes anyagból, például pamutból készült, puha törölközőbe bugyoláljuk gyermekünket, amely nem sérti fel az érzékeny bőrét.

7 TANÁCS A HOZZÁTÁPLÁLÁS SIKERESSÉGÉHEZ

Púderezés
A babahintőpor kiválasztásánál még óvatosabbnak kell lennünk, de a leglényegesebb, hogy talkummentes legyen – ez a szépségiparban gyakran használt töltőanyag ugyanis káros lehet. Olyan terméket vásároljunk, amely kifejezetten a kisbabák érzékeny bőrére lett kifejlesztve, és kerüljük azokat, amelyek illatosak, hiszen ezek irritációt okozhatnak.

Pelenkázás
Ha nem megfelelő pelenkát használunk, illetve ha azt nem cseréljük megfelelően, az is olyan bőrproblémákhoz vezethet, mint például a kipirosodás. A legtöbb gond elkerülhető, ha rögtön “használat” után peluscserére kerül sor, illetve ha folyamatosan igazodunk a baba méretéhez, és ennek megfelelően vásároljuk a pelenkákat. Ha ennek ellenére a kicsi bőre irritálttá válik vagy kiütéses lesz, természetes összetevőket tartalmazó pelenkakiütés elleni krémmel orvosolhatjuk a gondot.

MIÉRT SÍR A BABA?

Bőrápolás
Ha kisbabánk bőre száraz vagy kiszáradásra hajlamos, akkor az alábbiakra kell odafigyelnünk: óvakodjunk a túl gyakori fürdetéstől, mert ezáltal lemossuk a pici bőréről a természetes védőréteget. Illetve csak olyan testápoló termékeket használjunk, amelyet a baba érzékeny bőréhez (is) ajánlanak, valamint az összetevők listáját is mindig alaposan olvassuk át.

ÍGY LEHET PIHENTETŐ AZ ÉJSZAKA KISBABÁVAL IS

Továbbá ne feledjük:

  • A kisbabákat hat hónapos koruk előtt szigorúan tilos közvetlen napfénynek kitenni. Bőrüket védjük a káros sugaraktól hosszú ujjú felsővel, nadrággal és kalappal.
  • A picinek vásárolt új ruhákat mindig mossuk ki, mielőtt ráadjuk – csak így lehetünk biztosak benne, hogy a holmik kellőképpen tiszták, és nem okoznak majd bőrirritációt.
  • Ha a babának melege van, az izzadástól is kipirosodhat a bőre, ezért kell ügyelni a réteges, jól szellőző öltözködésre.
babylove fürdető 500 ml sensitive
Kíméletesen tisztítja meg a baba száraz és érzékeny bőrét. Az olívalevél kivonat védi és ápolja a bőrt fürdés közben anélkül, hogy kiszárítaná azt.
babylove babaolaj 250 ml ápoló
Pelenkaterület tisztítására vagy a fürdetés utáni gyengéd bőrápolásra. Zsálya kivonatot, mandulaolajat és E-vitamint tartalmaz.
babylove pelenkakiütés elleni krém 150 ml
Gyengéd ápolás az irritált és sebes bababőrnek. Az ápoló hatású receptúra panthenollal hozzájárul a gyors gyógyulásához.
alverde baby baba sampon&fürdető 200 ml
Bio sheavajat és bio kamillakivonatot tartalmaz, melyek ápolják és tisztítják a baba bőrét és haját. A mandulaolaj bársonyos bőrérzetet ad.
alverde baby testápoló lotion 200 ml kamilla-shea
Gyorsan felszívódik, nem hagy maradványokat. Könnyen kenhető, pH-semleges formulája körömvirággal megvédi a bababőrt a kiszáradástól.