Menü

Kreatív húsvéti ötletek gyerekeknek

Játékos alkotások

Home » Szabadidő » DIY » Kreatív húsvéti ötletek gyerekeknek - 03.2018

Húsvéti tojások és csokinyuszik beszerezve? Akkor már csak néhány szórakoztató programötletet kell gyűjtenünk, hogy a kicsik egy percig se unatkozzanak. Az alábbi húsvéti tematikájú kézműves ötletek között garantáltan minden gyermek megtalálhatja a kedvencét.

Húsvéti nyuszi vécépapír-gurigából
Hát nem tündériek ezek a nyuszik? Elkészítésük rettentő egyszerű, az alapanyagok nagy része pedig minden háztartásban megtalálható. Amire szükségünk lesz: vécépapír-gurikák, csillámpor, kis méretű pomponok, ragasztható mozgó szemek, csomagolópapír, száraz masnitészta, filctoll és ragasztó. A csomagolópapírból vágjunk ki akkora darabot, amely éppen körbeéri a papírgurigát, majd ragasszuk is rá. Tegyük rá a szemeket, a pompon-orrot, majd rajzoljunk neki bajszot és szájat. A masnitésztát ragasztózzuk be, majd hintsünk rá csillámport – az így kapott csinos dekoráció aztán lehet masni a nyuszi fején vagy vagy csokornyakkendő a nyakán. Nincs más hátra, mint feltenni a nyuszifüleket! Ehhez vágjunk két vékony csíkot a csomagolópapírból, és a ragasztóval rögzítsük őket a papírguriga belső feléhez.

A TOJÁSFESTÉS SOSEM VOLT MÉG ILYEN SZÓRAKOZTATÓ!

Húsvéti csibék és nyuszik ujjlenyomatból
Ezek a műalkotások aztán tényleg egyediek lesznek, hiszen a gyerekek ujjlenyomataiból állnak! Amire szükségünk lesz: tintapárnák a kívánt színekkel, papírlapok és filctollak. Az első és legfontosabb lépés, hogy tiszta és száraz kézzel álljunk neki az alkotásnak, mert a zsíros és/vagy vizes bőrfelületre nem tapad rendesen a festék. A kicsik ujjaikat először tegyék a tintapárnára, majd nyomják rá a papírra. Ezek az ujjlenyomatok adják a csibék és a nyuszik testét. Ha a festék teljesen megszáradt, akkor érdemes csak a részleteket megrajzolni a filctollal. A nyuszik kapjanak fület, szemet, bajszot, orrot, szájat, lábat és farkat, míg a csibénél csak szemet, csőrt, szárnyat és lábat kell firkantani. Hogy a figurák méretarányosabbak legyenek, érdemes a nyuszit hüvelykujjal, a csibéket mutatóujjal elkészíteni.

KÉSZÍTSÜNK HÚSVÉTI DEKORÁCIÓT!

Húsvéti nyuszimaszk
Nagyon mókás fotók készülhetnek idén húsvétkor, ha több ilyen nyuszimaszkot is készítünk a gyerekekkel, és a család minden tagjának jut egy. Amire szükségünk lesz: jégkrémpálcikák, festék, fehér papírlap, kis méretű pomponok, zseníliadrót, olló, ragasztó és filctoll. Először is fessük be a pálcikákat. Ha teljesen megszáradtak, akkor ragasszuk rájuk szimmetrikusan a bajuszt, azaz a drótdarabokat. Ezután rajzoljuk meg a fehér papíron a fogakat, vágjuk ki őket, és ezeket is ragasszuk fel. Az utolsó lépés pofi és az orr rögzítése. Hát nem zseniális?

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk