Active Beauty
A mindig gyönyörű hosszú haj titka

5 tipp, amit Rapunzel sem hagyna ki

A mindig gyönyörű hosszú haj titka

Sokan álmodunk szupermodelleket megszégyenítő, gyönyörű, derékig érő, a nyári szellőben néha-néha meglibbenő, fénylő hajkoronáról. Azonban azon kívül, hogy ezt elérni is kifejezetten nehéz, megtartani még bonyolultabb feladat. Cikkünkben most azért szedtünk össze 5 tippet, hogy az álomhaj valósággá válhasson!

  1. A kevesebb néha több

Ha hajmosásról van szó, jobban járunk, ha inkább húzzuk az időt. A hosszú, egészséges haj növesztéséhez és megtartásához egészséges fejbőrre van szükség, ezt pedig a túl gyakori hajmosás nem segíti elő. Hajunknak kellenek a fejbőrünkön képződő természetes olajok, ezért törekedjünk rá, hogy – persze egészséges keretek között – minél több idő teljen el két hajmosás közt. És használjunk konkrétan a növekedés segítésére és a haj erősítésére kifejlesztett termékeket.

MINDEN A VÉKONYSZÁLÚ ÉS A VASTAGSZÁLÚ HAJRÓL

  1. Hidratálás

Mint minden más, testünkben lezajló folyamatban, a hajunk növekedésében is nagy szerepet játszik a hidratáltság. Az egészséges fejbőr és haj megőrzéséhez ezért mindig figyeljünk oda – főleg a nyári időszakban – a kellő mennyiségű víz elfogyasztására.

  1. A tökéletes fésű

Az üzletek polcain rengeteg különböző kinézetű és fajtájú fésűvel és hajkefével találkozhatunk, így lehetőségünk van kiválasztani a hajtípusunknak legmegfelelőbbet. A hosszú hajkorona jó barátai a ritkább és kis fogakkal rendelkező ’kibogózó’ kefék. A csomók szétválasztásánál figyeljünk oda, hogy alulról kezdjük a folyamatot, és úgy haladjunk felfelé, biztosítva, hogy a csomókat szedjük szét, ne a hajszálainkat húzzuk ki.

  1. Le a vasalóval!

Ma már a hajvasalókon, hajgöndörítő vasakon és úgy általánosságban a hővel működő hajformázó eszközökön kívül számos különböző megoldást találhatunk hajkoronánk formázására. Ha göndörödnénk, térjünk vissza a most amúgy is menő vintage megoldásokhoz, és hagyjuk megszáradni tincseinket hajcsavarókba tekerve. Ha az egyeneset preferáljuk, akkor pedig próbáljuk ki a különböző természetes alapanyagokból készült – főleg keratint tartalmazó – egyenesítő maszkokat. A magas hő minden esetben romboló hatással van hajszálainkra, így szárításkor is figyeljünk rá, hogy a lehető legkisebb hőfokon használjuk hajszárítónk, vagy inkább hagyjuk a szabad levegőn megszáradni fürtjeinket. Meg fogják hálálni a törődést.

AMIT MINDIG IS TUDNI AKART A HAJÁRÓL…

  1. Fonatok és kontyok

A hosszú hajkorona nehézségei közé tartozik, hogy mindenbe bele tud akadni, belelóg az ételbe, úgy melegít, mintha téli kabátot viselnénk, és sokszor még a körülöttünk lévőket is zavarhatja egy-egy óvatlan mozdulatunknál. Erre megoldást jelent, és hajunknak is jót tesz, ha frizuránk sokszor hordjuk befonva, vagy különböző kontyokba rendezve. Persze – odafigyelve hajszálaink egészségére – részesítsük előnyben a lazább fonásokat és hajviseleteket, nehogy kihúzzuk hajszálainkat az erős gumizással vagy fonással. Ha éjszakára befonjuk fürtjeinket, rengeteg szenvedős-fésülködős percet spórolhatunk meg magunknak, és hajszálainkat is kevesebb stresszhatás éri az esti forgolódásunk alatt.