Menü

A legütősebb hajszín-rúzs párosok

Tökéletes kölcsönhatásban

Home » Szépség » Smink » A legütősebb hajszín-rúzs párosok - 01.2020

Azt, hogy milyen színek állnak jól általában, leginkább a hajszínünk határozza meg. De nem mindegy az sem, hogy a bőrünk milyen tónusú. Más színek és árnyalatok előnyösek a sminkben is, ha szőkék vagyunk, és megint mások, ha barnák vagy vörösek. Összegyűjtöttünk pár hasznos információt, ami segíthet megtalálni a hajszínünkhöz és bőrünkhöz leginkább passzoló rúzst.

Világos bőr, világos haj

Akinek világos a bőre és a haja is, azoknak a hétköznapokban a pasztell és nude színek használata a legoptimálisabb. Ide tartoznak a halványabb rózsaszínű, púderes és a barackos árnyalatok, a korall. Buliba, színházba és egyéb eseményekre a klasszikus piros rúzzsal varázsolhatunk igazán szexi és dívás külsőt. Amit viszont érdemes kerülni, a sötét árnyalatok, így a barna vagy a sötétbordó. Ha a sminkünk szemhangsúlyos, a szánk színe legyen visszafogottabb, harmonikus megjelenést kölcsönöznek például a finoman színezett szájfények.

 A SMINK MONDJA MEG, HOGY KI VAGYOK?

Világos bőr, sötét haj

Ezt a kombinációt nevezik „Hófehérke-típusnak”. Aki ebbe a csoportba tartozik, annak ugyanolyan jól áll a vörös rúzs, mint a visszafogottabb, pasztelles, rózsás színek. Akinél nagy a kontraszt a szem- és hajszín között – például fekete a haja és kék vagy zöld a szeme –, az élénkebb rúzsokat, így a pinket, a magentát és a Ferrari pirost is bátran használhatja. Ha a hajszín kicsit világosabb, akkor pedig a barack árnyalatai emelik ki leginkább a természetes szépséget. A barna haj-barna szem párosításhoz nagyon passzolnak a piros árnyalatai és a finom, pasztelles, barackos színek is.

A barna hajú, barna szemű nőknek rendkívül jól állnak a piros árnyalatai.

Világos bőr, vörös haj

A természetes vöröseknek hétköznapra elegendő egy pasztellszínű rúzs vagy szájfény, a tűzvörös hajkorona ugyanis már önmagában elég hangsúlyos megjelenést biztosít. A festett, sötétvörös hajúak a barnás, narancsos árnyalatokkal is nyugodtan kísérletezhetnek, és akinek nem nagyon fehér a bőre, egy jól eltalált piros rúzs is jó választás. Az élénk, gyümölcsös színeket azonban inkább kerüljék, mert sápasztanak.

Sötét bőr, sötét haj

Ez a párosítás igazi „jolly joker”. Ennek a típusnak ugyanis minden jól áll, ezért bátran kísérletezhet a színekkel. Egy dolgot azonban érdemes szem előtt tartani a rúzs kiválasztásánál: ha valakinek nem hófehér a mosolya, akkor inkább kerülje a sötét színeket, mert azok az elszíneződéseket csak még jobban kihangsúlyozzák.

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

Sötét bőr, szőke haj

Ez a párosítás természetes formában nagyon ritka – ha előfordul, akkor leginkább festett szőke a haj-, és viszonylag kevés kombináció áll neki jól. Amivel biztosan nem nyúl mellé, azok a nude és pasztell rózsaszínes árnyalatok, de a legtöbb profi sminkes ilyen esetben inkább szemhangsúlyos sminket javasol, és a szájra csak szájfényt tesz.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk