Menü

4 dolog, amit a hajhosszabbításról tudni kell

A lenyűgöző hajkoronáért

Home » Szépség » Frizura » 4 dolog, amit a hajhosszabbításról tudni kell - 08.2018

A hajhosszabbításról igencsak megoszlanak a véleménye. Van, aki rajong érte, és van, aki minden porcikájával ellenzi annak létezését is. Azonban akár pártolói vagyunk, akár az ellentábort képviseljük, el kell fogadnunk, hogy a hajhosszabbítás mára jelentős divattá nőtte ki magát, és egészen a hollywoodi vörös szőnyegig ér. De mit is kell tudnunk erről az őrületről?

  1. Szintetikus vagy igazi

A póthajak két helyről származhatnak: vagy természetes tincsek vagy mesterségesen előállítottak. Előbbi – mint a legtöbb dologban – itt is a jobb választás: sokkal kevésbé tűnik ’pótnak’, a hatás szebb, és magával a hajjal is több mindent csinálhatunk, mint a szintetikusan előállított tincsekkel. És ezen belül is létezik csúcsmegoldás: az úgynevezett ’szűzhaj’, ami még se festve, se vegyszerrel kezelve nem volt. Ez a legdrágább, azonban a legtöbb lehetőséget biztosító póthaj.

MINDEN A VÉKONYSZÁLÚ ÉS A VASTAGSZÁLÚ HAJRÓL

  1. Felhelyezés

Ma már a vendégtincsek felhelyezésének sok módszerével találkozhatunk: a felvarrás, a ragasztás, a mikro-gyűrűzés, a mikro-csomózás, a keratinos hőillesztés és az ultrahangos illesztés is egy-egy ilyen. Ha hajhosszabbításon gondolkodunk, lényeges meghatároznunk, hogy milyen célból tesszük ezt, így könnyebb lesz megtalálnunk a megfelelő technikát is hozzá. Ha csak kipróbálnánk, esetleg egy bizonyos alkalom vagy utazás miatt szeretnénk feldobni hajkoronánkat, célszerűbb az olcsóbb, rövidebb élettartamú módszerek (mikro-csomózás, ragasztás, felvarrás) közül válogatnunk, míg ha a tincsektől nem szeretnénk belátható időn belül megválni, válasszuk tartósabb megoldást (mikro-gyűrűzés, hőillesztés, ultrahangos illesztés).

A tartós hajhosszabbítással ellentétben csatos póthajat otthon is felhelyezhetünk.
  1. Csak egy estére? Simán!

Létezik ’instant’ módja is annak, hogy egy kis extrát csempésszünk frizuránk megjelenésébe, ez pedig a csatos póthaj. A hajhosszabbítás leggazdaságosabb formája, amely tökéletes arra, hogy ideiglenesen kipróbáljunk egy új ’look’-ot, vagy feldobjuk valamivel az esti buli-szettünket. A minőségi csatos póthajak felhelyezése szuper egyszerű, és otthon is bármikor kivitelezhető. Ha pedig odafigyeltünk a vásárlásnál a jó minőségre, és fordítunk egy kis időt póttincseink ápolására, akkor egy adag belőle akár 2 évig is használható marad.

AMIT MINDIG IS TUDNI AKART A HAJÁRÓL…

  1. Amire oda kell figyelni

Egy igazán sikeres hajhosszabbítás nem is látszik. Ha szép a munka, csak közelebbi ismerőseink kell, hogy tudjanak róla (és ők is csak azért, mert tisztában vannak vele, hogy nem nőhetett meg a hajunk egyik napról a másikra). Ezért amikor hajhosszabbításra készülünk, nem hanyagolhatjuk el sem a megfelelő szakértelemmel rendelkező fodrász fellelését, sem a minőségi, színében és tulajdonságaiban saját fürtjeinkre erősen hajazó tincsek megtalálását. Ha pontos árnyalatunkat nem is találtuk meg – vagy mindenképp mást szeretnénk –, menjünk saját hajszínünknél egy árnyalattal sötétebbre, így a természetesség keretein belül maradunk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk