Menü

Az otthoni hajfestés gyerekjáték!

Tippek a tökéletes végeredményhez

Home » Szépség » Az otthoni hajfestés gyerekjáték! - 03.2018

A hajfestés otthon nagy falatnak tűnhet elsőre, amibe csak a legbátrabbak mernek belevágni. Fogadja meg tanácsainkat, hogy a folyamat könnyedén menjen, a végeredmény pedig csodálatos legyen.

Ne mossunk hajat hajfestés előtt!

A hajfestéshez a frissen mosott haj nem ideális! A legjobb, ha egy vagy két nappal a hajmosás után állunk neki a festésnek. Mindig alaposan fésüljük ki a hajunkat előtte és a csinos kis blúzunk helyett húzzunk inkább egy elnyűtt pólót, amit nem sajnálunk, ha festékes lesz.

7 ÚJ HAJSZÍN TAVASZRA, AMIT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI

Ne törekedjünk drasztikus változásra!

Az otthoni hajfestés praktikus és pénztárcabarát megoldás, de vannak határai: házilag nem biztonságos három árnyalatnál többet változtatni a hajszínünkön, mert a végeredmény nemcsak csúnya lehet, de hajszálainkat is rettentően roncsolhatja. Ha tehát ilyesmire készülünk, akkor inkább kérjünk időpontot a fodrászunktól!

A hajfesték dobozán látható szín csak akkor garantált, ha hajunk még nem volt festve és ha a hajszínünk világosabb, mint az elérni kívánt árnyalat.

Ne higgyünk vakon a doboznak!

A hajfesték dobozáról ránk mosolygó hölgy gyönyörű, a hajszíne pedig egyenesen csodálatos. Ám hogy a miénk is ilyen lesz-e, ha ezt a terméket használjuk? Nos, az igazság az, hogy a hajfesték dobozán látható szín csak akkor garantált, ha hajunk természetes árnyalatú, azaz még sosem volt festve, illetve ha a hajszínünk világosabb, mint az elérni kívánt árnyalat.

Vegyünk két dobozzal!

Ha a hajunk legalább a vállunkig ér, akkor érdemes két doboz hajfestéket vásárolnunk. Az összetevőket pedig tanácsos üvegből vagy műanyagból készült tálkában összekeverni, mert a fémtálban oxidálódhat a festék, így a szín is módosulhat.

Csak a töveket fessük!

Ha csupán a lenövésünket szeretnénk eltüntetni, nem pedig új hajszínt varázsolni magunknak, akkor a hajvégekre ne tegyünk festéket – így megkíméljük őket a vegyi anyagoktól.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

Készítsünk választékot!

Hogy a végeredmény egyenletes, ne pedig foltos legyen, a hajfestésnek középválaszték húzásával kezdjünk neki, amelyet egészen a nyakunkig húzunk. Aztán húzzunk még egy választékot az egyik fültől a másikig, így négy részt kapunk. Egyszerre egy rész befestésével foglalkozzunk, a többit pedig addig csatoljuk félre. Az egyenletes hajszín érdekében a hatóidő letelte után, mielőtt még kiöblítenénk a festéket, vizezzük be kissé a hajunkat és masszírozzuk bele a tincseinkbe a festéket. Így garantáltan nem lesz foltos vagy csíkos a végeredmény.

Ne felejtsük el a hajbalzsamot!

Hajbalzsamot amúgy is tanácsos használni minden hajmosásnál, de hajfestés után szinte kötelező. Hogy miért is? Egyrészt mert a hajbalzsam hidratálja a hajszálakat, amelyek a hajfestés miatt vegyi anyagoknak voltak kitéve, másrészt mert a kondicionáló bezárja a kutikulákat, amelyeket a festék kinyitott. És hogy frissen festett hajunk sokáig megőrizze színét, érdemes szulfátmentes samponnal mosni minden alkalommal ­– ez ugyanis kíméletesen tisztít és nem fakít.

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk