Menü

Így válhatnak a gyerekrajzok otthonunk ékévé

4 DIY kreatív ötlet

Home » Életmód » Otthon » Így válhatnak a gyerekrajzok otthonunk ékévé - 08.2017

Igazán szívmelengető, amikor gyermekeink büszkén mutogatják rajzaikat és festményeiket. Számunkra ezek olyan értékkel bírnak, mint a leghíresebb festők műalkotásai, éppen ezért megérdemlik, hogy otthonunk falait díszítsék. Hogy a mások számára irkafirkának tűnő gyerekrajzok tényleg a lakás ékévé válhassanak, csak megfelelően kell prezentálni őket. Például az alábbi módokon!

 

Művészi kollázs
Ha túl sok a gyönyörű alkotás és kevés a helyünk, ahol megmutathatnánk őket, akkor készítsünk kollázst belőlük! Szkenneljük be az összes rajzot, majd kollázskészítő program segítségével (például a PicMonkey-val) készítsünk belőle egy nagy képet. Az így elkészített kollázst bekeretezve aztán felakaszthatjuk a falra. A legjobb ebben a módszerben, hogy a sok kis gyerekrajz együttese egy új képet alkot.

Egy nagy kollázs készítése sok-sok gyerekrajzból tökéletes megoldás a szoba dekorálásához

Személyes parafatábla
Legyen minden gyerekünknek saját parafatáblája! Erre a célra a legegyszerűbb parafatábla is megfelel, amely tényleg filléres megoldás, de igazán szép darabokat is találhatunk, amelyeknek képkerethez hasonlító a keretük. A gyerekek biztosan élvezni fogják, hogy ezen a felületen maguk váltogathatják és rendezgethetik a műalkotásaikat, mintha csak saját kiállításuk lenne! A táblák tetejére írjuk ki a gyerekek nevét vagy válasszuk más színű kereteket a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében.

A különböző parafatáblák lehetőséget nyújtanak a gyermekek rajzainak kitűzéséhez, és azok saját elrendezéséhez

Kiteregetett alkotások
Csupán madzagra, rajzszögre és sok-sok ruhacsipeszre van szükségük ehhez az irtó ötletes megoldáshoz, amelyet akár még a gyerekek is megcsinálhatnak maguknak. Két rajzszög közé feszítsük ki a madzagot, és ruhacsipeszek segítségével sorakoztassuk fel a rajzokat. Még látványosabb lesz a tárlat, ha több sorban is vannak műalkotások – kisebb-nagyobb képek felváltva.

Rajzok kifüggesztése a gyerekszoba falára madzag és ruhacsipeszek segítségével rendkívül látványos dekoráció

Képkeretek másképp
A képkereteket nem csak a megszokott módon lehet ám használni! Fessünk be néhányat olyan színűre, ami harmonizál a gyerekszobával (vagy ha a nappaliba akarjuk tenni őket, akkor annak a színeivel), és üresen függesszük ki őket a falra. A gyerekek feladata lesz, hogy mindig megtöltsék őket az éppen aktuális rajzukkal vagy festményükkel. Érdemes többféle méretű kerettel játszani, amelyeket szabálytalan módon helyezünk el a falon – játékos és látványos lesz az összkép.

A gyerekek alkotásai színes, különböző méretű képkeretekbe rakva tökéletes díszítőelemei a gyerekszoba falának
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk