Menü

A géllakkozás buktatói

Hibák, amelyeket ne kövessünk el

Home » Szépség » A géllakkozás buktatói - 01.2017

A géllakkozás az elmúlt évek egyik legszuperebb szépségtalálmánya, és meglehetősen hosszan tudnánk sorolni az előnyeit. Például hogy pillanatok alatt megszárad, ezáltal kizárt, hogy véletlenül belenyúlunk, vagy hogy legalább két hétig tart és a végeredmény mindig gyönyörűen fényes! De sajnos van néhány hátránya is – főleg, amikor az eltávolítására kerül a sor… Hogy a géllakkozás miatt ne kelljen többet bosszankodnunk, jobb, ha figyelünk az alábbi, gyakran elkövetett hibákra.

Eltávolításakor lehúzni a lakkréteget

Aki a géllakkozást választja, annak meg kell békélnie azzal, hogy a szín eltávolításának egyetlen módja az áztatás. Ez talán kicsit hosszadalmas folyamatnak tűnik, ám ha belegondolunk, mennyi időt spórolunk ezzel a tartós lakkozási módszerrel, máris elfogadhatóbbnak tűnik a helyzet. Ha mindenképpen mi magunk szeretnénk eltávolítani a géllakkot, akkor speciális lemosóra lesz szükségünk. A géllakk lehúzását vagy lekaparását mindenképp felejtsük el, hiszen akármilyen óvatosak vagyunk, roncsoljuk vele a köröm felszínét.

Elhanyagolni a körömágybőrt

Tévhit, hogy a különböző olajok, krémek és ápolótermékek használata felesleges, ha géllakkot viselünk. A köröm olyan, mint a szivacs. Ha kiszárad, akkor a lakkréteg könnyebben elválik a körömtől. Éppen ezért fontos a köröm hidratálása is, amelyre az egyik legjobb módszer, ha rendszeresen használunk körömágybőrt ápoló olajat.

Piros színű géllak

Rossz szalont választani

Megtalálni a megfelelő manikűröst – ez az alapja mindennek. Amikor szalont választunk, tartsuk szem előtt, hogy az adott helyen milyen eszközöket és technológiát használnak. Az UV-lámpák izzóját tisztán kell tartani és bizonyos időközönként cserélni is kell. Ha erre nem figyelnek, a géllak nem tud megkötni teljesen, és akár pár napon belül le is válhat – ez pedig a körmünket is károsíthatja. Érdemes inkább LED-lámpával dolgozó szakembert keresnünk, mert ezzel az előbbi problémák nem fordulhatnak elő, a bőrünknek is jobb (kis mennyiségű káros UV-fénynek sem tesszük ki magunkat) és a géllakk is hamarabb megköt.

Tenni-venni a géllakk kötési ideje alatt

Nem véletlenül rendelkeznek időmérővel a lámpák, amelyek hatására megköt a géllakk! A lakknak minden egyes másodpercre szüksége van a lámpa alatt, hogy száz százalékosan megkössön, csak így kapunk szép és tartós manikűrt. Szóval akármilyen fontos üzenet is érkezik a telefonunkra, próbáljunk meg ellenállni a kísértésnek, és ne kapkodjuk ki a kezünket a készülék alól – tartsuk szépen mozdulatlanul, amíg meg nem halljuk a hangjelzést.

Több márka termékét használni egyszerre

Oké, ez talán nem a géllakkozás főbűne, de mivel a márkák szisztémái között eltérések lehetnek, ez a végeredmény romlásához is vezethet. Mindegyiknek megvan a maga előkészítő folyadéka, alaplakkja, fedőlakkja, illetve színei. Úgy lettek kifejlesztve, hogy együtt érhető el velük a legszebb, legfényesebb és legtökéletesebb manikűr. A különböző márkák keverése tehát az esztétikum rovására mehet.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk